Filma Obljuba in Poti na DVD formatu / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   četrtek, 2 februar 2023
ponedeljek, 3. november, 2014  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Filma Obljuba in Poti na DVD formatu
Obljuba in PotiOd danes dalje sta na prodajnih policah na voljo dva zanimiva filma.

Zgodba filma Obljuba se dogaja tik pred prvo svetovno vojno. Friedrich, diplomant iz skromne družine, nastopi pisarniško delo v tovarni jekla. Starejši lastnik podjetja je navdušen nad novinčevo spretnostjo, zato mu ponudi mesto zasebnega tajnika. Ko ga zapusti zdravje, je prisiljen delo opravljati doma. K sebi povabi tudi fanta in mu predstavi svojo mnogo mlajšo ženo. Friedrich se sčasoma strastno zaljubi v očarljivo, a zadržano gospodarico, vendar svojih čustev ne razkrije. V utesnjujočem meščanskem domu se odvijajo romantične spletke, brez kakršnih koli besed ali znakov ljubezni. Ko lastnik tajnika pošlje v Mehiko za nadzornika rudnika, se fant ob ženini osupli reakciji prepriča, da je ljubezen obojestranska. Ljubezen, ki je Lotte ne more izživeti v prisotnosti obolelega moža. Friedrichu obljubi, da bo čez dve leti, ko se vrne, njegova.

Ob izmenjavi strastnih pisem zaljubljenca težko pričakujeta ponovno snidenje. Vendar tik pred načrtovanim povratkom v Nemčijo izbruhne prva svetovna vojna in prepovedana je plovba med Južno Ameriko in Evropo. Osem let pozneje, potem ko je bilo ubitih na milijone ljudi in je Evropa ostala v ruševinah, se Friedrich v upanju, da ga je čakala, vrne k svoji izbranki. Toda ali je njuna ljubezen preživela obdobje neizmerne brutalnosti?


Poti
Zgodba o popotovanju Robyn Davidson, opremljena s fotografijami Ricka Smolana, je bila leta 1978 objavljena v reviji National Geographic in nekaj naslednjih let ostala njena najbolj priljubljena zgodba z naslovnice. Robyn Davidson je o svoji dogodivščini kmalu zatem napisala še knjigo Tracks, ki je v trenutku postala mednarodna uspešnica in se uvrstila med klasike popotniške literature. Knjiga, ki jo pozna tako rekoč vsak Avstralec in je bila več let del učnega načrta avstralskih šol, je bila prevedena v osemnajst jezikov, avtorica pa je zanjo kot edina ženska v zgodovini prejela prestižno književno nagrado Thomasa Cooka. Vse od prve objave leta 1980 so se vrstili poskusi, da bi knjigo priredili za film. V zgodnjih osemdesetih je Disney načrtoval priredbo z Julio Roberts v glavni vlogi, a je projekt nazadnje propadel. Režiser, kateremu je le uspelo posneti film, John Curran pravi: »Hotel sem posneti film, v katerem bi bila pokrajina lik. Nisem želel narediti nečesa, kar bi lahko posnel tudi v studiu. Projekt me je v tem smislu zelo privlačil. Poleg tega sem hotel snemati na filmski trak. Hotel sem narediti film, ki bi bil vreden tega truda. Snemati na filmski trak namreč – kot vsi vemo – ni več lahko, gre za umirajoč medij. Zdelo se mi je, da ta projekt zasluži bogastvo filma, poleg tega sem imel v mislih klasičen videz, hotel sem snemati veliko širokih planov, ne le bližnjih posnetkov. /…/ Želel sem mu vdihniti eleganco. Ni se mi zdelo smiselno narediti akcijske različice zgodbe. Hotel sem imeti razvijajoče se vzdušje ter spreminjajočo se svetlobo in pokrajino, ki bi izražali, kaj se dogaja v duševnosti junakinje. /…/ Pri Poteh sem imel bolj kot kadarkoli prej občutek, da je scenarij le izhodišče, da bo film nastal šele v puščavi; da ga bomo morali šele poiskati.«

Več o filmu Obljuba in Poti.
Cinemania group
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA
Že v kinu - NA OBALI CHESIL


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT