Nove izdaje filmov na DVD formatu: Učitelj in Podmornica ter Začetniki in Poletna nevihta. / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   četrtek, 2 februar 2023
ponedeljek, 4. marec, 2013  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Nove izdaje filmov na DVD formatu: Učitelj in Podmornica ter Začetniki in Poletna nevihta.
ZačetnikiS tem tednom lahko na prodajnih policah najdete nove naslove na DVD formatu. V paketu smo izdali filma Učitelj in Podmornica ter Začetniki in Poletna nevihta.

Zgodba filma UČITELJ se začne, ko montrealsko osnovno šolo dodobra pretrese nepričakovana smrt ene izmed učiteljic. Nekaj dni po tragičnem dogodku se v ravnateljičini pisarni z življenjepisom v roki pojavi Bachir Lazhar, uglajeni in izobraženi alžirski priseljenec. Ravnateljica ga v naglici najame in Bachir prevzame razred pokojne učiteljice. Kljub domnevnim dolgoletnim izkušnjam s poučevanjem v rodni Alžiriji se bo moral novi učitelj še marsikaj naučiti. Otroci še niso preboleli izgube, učni načrt in običaji frankofonske Kanade pa se kar precej razlikujejo od tistih v rodnem Magrebu. Kljub temu se Bachir s svojo iskrenostjo in dobrosrčnostjo kmalu zbliža z otroki; predvsem z Alice in Simonom, ki ju je smrt priljubljene učiteljice še posebej prizadela. Rane se počasi celijo, nihče pa ne sluti Bachirjeve lastne boleče preteklosti in negotove prihodnosti.

Oskarjev nominiranec za najboljši tujejezični film je ganljiv portret dobrega moža in dobrega učitelja, ki se kompleksnih in težkih tem smrti, žalovanja in krivde - ravno tako kot njegov glavni junak - loteva s toplino, vedrino in tihim humorjem. Film je prejel številne nagrade občinstva na mednarodnih festivalih.

PODMORNICA govori o 15-letnem Oliverju Tatu, ki ima dva cilja: izgubiti nedolžnost pred naslednjim rojstnim dnevom ter pogasiti ljubezenski ogenj med mamo in njenim bivšim ljubimcem, saj si le ta želi obnoviti zvezo z mamo.

Oliver Tate se predstavi: moje ime je Oliver Tate. Film bo prikazal moje prav posebne značilnosti, npr ko sem poskušal zapeljati sošolko Jordano Bevan izključno s pomočjo misli. Prav tako boste lahko opazovali moje namene, da odženem maminega oboževalca. Videli boste helikopterske posnetke. V filmu bo tudi nekaj počasnih posnetkov ter nekaj transcendentalnih trenutkov, ko sem zdravil očetovo depresijo. Ker se dobro poznam, bi me presenetilo, če bi bil film krajši kot tri ure. Opomnik novinarjem: primerni pridevniki, ki opisujejo film, bi bili: dih jemajoč, presežen in veličasten spomenik.

Začetniki

Igralec CHRISTOPHER PLUMMER je za vlogo Dala prejel OSKARJA za najboljšo moško stransko vlogo

Režiser Mike Mills predstavlja komedijo/dramo Začetniki, ki govori o smešnih prigodah v življenju, pa čeprav je situacija resna ali zahtevna. Zgodba filma domiselno raziskuje veselje, zmedo in presenečenja, ki nam jih ponuja ljubezen. Oliver (Ewan McGregor) spozna nepredvidljivo Anno (Mélanie Laurent) samo nekaj mesecev po očetovi (Christopher Plummer) smrti. Zaljubljenost pri Oliverju sproži spomine na 75-letnega očeta, ki je po ženini smrti, priznal, da je homoseksualec. Priznanje mu omogoči, da končno živi polno življenje, saj s pomočjo mlajšega ljubimca (Goran Višnjić) spoznava vse radosti te pogumne odločitve.

Očetova iskrenost je prispevala k temu, da sta si s sinom veliko bližje, kot kdajkoli prej. Zdaj poskuša Oliver prenesti ljubezen do Anne, na način, kot ga je v tik pred smrtjo naučil oče, s pogumom, humorjem in upanjem. Navdih za zgodbo je režiser Mike Mills dobil pri svojem očetu, s pomočjo film pa želi navdihniti vse, ne glede na možnosti in odločitve v življenju in ljubezni.

Poletna nevihta prav tako govori o odnosih in sprejemanju samega sebe. Tobi in Achim sta že dolga leta najboljša prijatelja. Kot krmar in veslač sta svoji ekipi pomagala do zmag na številnih veslaških tekmovanjih, zdaj pa z veseljem pričakujeta poletni kamp na podeželju. Toda kmalu se pojavijo težave. Achimovo razmerje s Sandro postaja vse resnejše in Tobi spozna, da so njegova čustva do Achima več kot prijateljska. Zbegan je, negotov, čuti se zapostavljenega. Ko se zanj prične zanimati Sandrina prijateljica Anke, je njegovo počutje še slabše. Potem pa se izkaže, da je težko pričakovano berlinsko ekipo deklet zamenjala ekipa športnih gejevskih mladcev. Tobi in njegovi sotekmovalci se morajo nenadoma spopasti s svojimi predsodki, strahovi in mogoče skritimi nagnjenji. Napetost narašča in soočenje je neusmiljeno ter osvobajajoče tako kot poletna nevihta, ki se pripravlja nad jezerom...

Več o filmu Učitelj, Podmornica, Začetniki in Poletna nevihta
Cinemania group
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA
Že v kinu - NA OBALI CHESIL


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT