Anne Hathaway v filmu EN DAN / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 23 april 2024
torek, 9. avgust, 2011  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Anne Hathaway v filmu EN DAN
Anne Hathaway Romantična drama En dan, ki jo je režiserka Lone Scherfig posnela po scenariju in knjižni predlogi Davida Nichollsa, je zgodba o prijateljstvu Emme Morley in Dexterja Mayhewa. Anne Hathaway igra vlogo Emme, je načelno in ambiciozno dekle, ki stremi k boljšemu svetu.

Annina zaenkrat najodmevnejša je glavna vloga v romantični komediji Rachel Getting Married, s katero si je leta 2009 priigrala nominaciji za oskarja in zlati globus, potegovala pa se je tudi za nagradi Screen Actors Guild in Independent Spirit. Prejela je številne pohvale kritikov, med drugim nagradi Critics' Choice in National Board of Review.

Leta 2006 je ob Meryl Streep in Davidu Frankelu zaigrala v komični drami The Devil Wears Prada. Leto prej je dopolnjevala igralsko zasedbo v uspešnici Brokeback Mountain, ki je režiserju Angu Leeju prinesla oskarja. Anne je skupaj s soigralci Heathom Ledgerjem, Jakeom Gyllenhaalom in Michelle Williams ter drugimi prejela nominacijo za nagrado Screen Actors Guild.

Obiskovalci kinematografov so jo lahko videli tudi v takšnih uspešnicah, kot so The Princess Diaries, The Princess Diaries 2: Royal Engagement, Valentine's Day; Alice in Wonderland, Get Smart in Becoming Jane.; Posodila je glas glavnima likoma v dveh animiranih celovečercih, Hoodwinked in Rio. Z gostujočim glasom v eni izmed epizod serije The Simpsons si je prislužila nagrado Emmy. Letos je bila nominirana za zlati globus za glavno žensko vlogo v komični drami Love and Other Drugs, v kateri je znova sodelovala z Jakeom Gyllenhaalom, izpostaviti pa gre še njene vloge v filmih Bride Wars, Ella Enchanted in Nicholas Nickleby.

Film EN DAN z Anne Hathaway v glavni vlogi prihaja na slovenska filmska platna 22. septembra.
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT