Premiera filma Cirkus Columbia / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 23 april 2024
sreda, 30. marec, 2011 NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Premiera filma Cirkus Columbia
Cirkus ColumbiaFilm Cirkus Columbia je bil včeraj premierno predvajan v Kinoklubu Vič. Obiskovalce je po koncu ogleda pričakala tudi ekipa filma. Poleg slovenskega dela številne mednarodne ekipe, so se občinstvu poklonili še producenta Dunja Klemenc in Čedo Kolar, igralca Boris Ler in Miki Manojlević ter seveda režiser Danis Tanović.

S filmom Cirkus Columbia se z oskarjem nagrajeni režiser ponovno dotika vojne, teme, ki jo pozna do potankosti. O filmu Danis Tanović pravi: "Večina filmske kariere je povezane z vojno in njenimi posledicami. Ko sem bil v vojski, sem jo snemal. Potem sem snemal dokumentarce o vojni. Vse izkušnje so se zbrale v mojem prvem celovečernem filmu Na nikogaršnji zemlji. Pred kratkim sem posnel film Triaža, ki se ukvarja s posledicami vojne. Zgodba v filmu Cirkus Columbia se neha, ko se vojna začne. Trije filmi zame predstavljajo nekakšno trilogijo. Pred, vmes in po vojni. Nikogaršnja zemlja se odvija med spopadi, Triaža potem, Cirkus Columbia pa pred tem."

Zgodba filma se odvija v Bosni in Hercegovini leta 1991. Komunisti so ostali brez oblasti, Divko Buntić (Miki Manojlević) pa se vrne v kraj, kjer je odraščal, da prevzame družinsko hišo. Po 20-letnem izgnanstvu v Nemčiji se Divko vrne v rdečem mercedesu s seksi mladenko Azro (Jelena Stupljanin), črnim mačkom Bonnyjem in polnimi žepi nemških mark. Gotovina in sorodnik Ivanda, pred kratkim imenovani "demokratični" župan, pomagata Divku na silo izseliti bivšo ženo Lucijo (Mira Furlan) in 20-letnega sina Martina (Boris Ler). Martin in Lucija imata srečo, ker po zapletu s policijo ne končata v zaporu. Odselita se v majhno in razpadajoče občinsko stanovanje. Večina prebivalcev zaradi vsakodnevnih opravkov nima časa za vse večje politične napetosti. Čeprav v okolici velja napetost, si večina ne more predstavljati, da bi kdorkoli ali karkoli razdelilo Bosno in Hercegovino. Martin in njegova mati sta prijatelja tako z bivšim komunističnim županom, Leonom, kot tudi stotnikom jugoslovanske vojske, Savom. Martina šokira odkritje, kako hitro prijatelji postanejo sovražniki, ko se prijatelj iz otroštva, Pivac, pridruži hrvaški paravojaški enoti. Ko se vojna vihra bliža, bodo globoka čustva in pripadnost na največji preizkušnji. Ostati ali oditi?

Film, ki je koprodukcija Slovenije, Bosne in Hercegovine, Francije, Velike Britanije, Nemčije in Srbije, bo na rednem kinosporedu od 31. marca dalje.

 • Več o filmu Cirkus Columbia


 • Cinemania group
  ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
  Dedek gre na jug že v kinu
  Prihaja v kino - HOPE
  Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
  Že v kinu - Padati
  Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
  Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
  Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
  Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
  V kinu SODNICA


  PRVA STRAN

  NOVICE
  Mediji o nas
  Arhiv


  KINO
  V kinu
  Arhiv


  DVD
  Na DVD-ju
  Arhiv


  BOX OFFICE
  Distribucija - SLO
  Top all time - SLO
  Obisk - SLO


  PRESS

  POVEZAVE  O NAS

  KONTAKT

  Facebook Cinemania group
  KONTAKT