Colin Firth je kralj z govorno napako / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 23 april 2024
ponedeljek, 10. januar, 2011  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Colin Firth je kralj z govorno napako
Kraljev govorColin Firth je vroče ime v tokratni sezoni filmskih nagrad, saj si lahko gotovo obeta kakšno prestižno nagrado. S svojo vlogo Bertija v filmu Kraljev govor si je namreč prislužil ogromno priznanj kritikov, ki šušljajo o morebitnih nagradah.

Colin Firth je letošnji dobitnik nagrade BAFTA za vlogo Georgea Falconerja v celovečercu A Single Man, ki mu je prinesla tudi nominacije za oskarja, zlati globus in Screen Actors Guild. Na filmskem festivalu v Santa Barbari je prejel nagrado za najboljšo vlogo leta, londonski kritiki so mu namenili nagrado za najboljšega britanskega igralca leta, lani pa so mu na beneškem filmskem festivalu dodelili nagrado Volpi Cup za najboljšega igralca. V zadnjih letih je med drugim zaigral v animirani družinski drami A Christmas Carol, trilerju Genova, romantičnem mjuziklu Mamma Mia, komedijah Then She Found Me in Easy Virtue ter biografski drami When Did You Last See Your Father? V njegovi filmografiji gre izpostaviti še uspešnice, kot so The English Patient, Where the Truth Lies, Trauma, Nanny McPhee, What a Girl Wants, A Thousand Acres, Apartment Zero, My Life So Far, Fever Pitch, Circle of Friends, Playmaker, Valmont. Navdušil je tudi v romantičnih komedijah Shakespeare in Love, Bridget Jones's Diary, Bridget Jones: The Edge of Reason, The Importance of Being Earnest in Love Actually. Glavna vloga v biografski drami Girl with a Pearl Earring mu je prinesla nominacijo za evropsko filmsko nagrado.

Gledalce pred televizijskimi zasloni je prepričal z vlogo gospoda Darcyja v drami Pride and Prejudice, za katero je prejel nominacijo za nagrado BAFTA. Je tudi nominiranec za emmyja, in sicer za stransko vlogo v odlično sprejetem filmu Conspiracy. Med uspešnejšimi televizijskimi projekti so še Tumbledown, Windmills on the Clyde: Making Donovan Quick, Donovan Quick, The Widowing of Mrs. Holroyd, Deep Blue Sea, Hostages, Nostromovi in Born Equal. Njegov gledališki prvenec je produkcija Another Country, v kateri je zaigral Benetta, pozneje pa se je v istoimenski filmski različici preizkusil še v vlogi Judda.

Colina Firtha si bomo na velikih platnih v vlogi kralja ogledali 3. februarja.
Sorodne novice
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT