Nagrada občinstva za 'GREMO MI PO SVOJE' in VESNA za najboljšo moško vlogo Jurij Zrnec / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   četrtek, 29 februar 2024
ponedeljek, 4. oktober, 2010 NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Nagrada občinstva za 'GREMO MI PO SVOJE' in VESNA za najboljšo moško vlogo Jurij Zrnec
Gremo mi po svojeNa pravkar končanem 13. Festivalu slovenskega filma, ki se je s podelitvijo nagrad končal včeraj zvečer v Portorožu, je nagrado občinstva prejel celovečerni film Gremo mi po svoje. Nova mladinska komedija režiserja Miha Hočevarja je nastala v produkciji Vertigo/Emotionfilm, za njeno distribucijo pa bo po teritorijih držav bivše Jugoslavije odgovorno podjetje Cinemania group.

Mladinska komedija, v kateri mlade tabornike bolj kot taborniške veščine in strogi starešina zanimajo dekleta iz športnega tabora in sanjarjenja o bodočih življenjskih avanturah, je na festivalu v Portorožu prejela visoko oceno občinstva (4,86) in navdušila prepolno dvorano portoroškega Avditorija.

Film prihaja na velika platna slovenskih kinematografov točno čez mesec dni, 4. novembra 2010, ko si ga bodo najprej lahko ogledali gledalci v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Novem mestu, Velenju in Kopru. Kasneje bo film predvajan tudi po kinodvoranah ostalih slovenskih mest.

Film Gremo mi po svoje je režiser in scenarist Miha Hočevar pripravljal več let, pri oblikovanju končne podobe filma pa so mu pomagali tudi direktor fotografije Simon Tanšek, skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar, montažerji Andrija Zafranović, Olga Toni in Jurij Moškon, oblikovalec zvoka Julij Zornik, producent filma Danijel Hočevar in številni drugi.

Glavno vlogo je v filmu odigral Jurij Zrnec, ki je na Festivalu slovenskega filma včeraj prejel nagrado Vesna za najboljšo moško vlogo. Ob njem so zaigrali tudi številni profesionalni – Jana Zupančič, Ajda Toman, Uroš Kaurin, Luka Cimprič in mladi igralci – Tadej Koren Šmid, Jure Kreft, Matevž Štular, Gaja Pegan Nahtigal, Pia Korbar, Žigan Kranjčan, Erik Oprešnik, Teodor Popović, ...

 • GREMO MI PO SVOJE


 • Cinemania group
  ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
  Dedek gre na jug že v kinu
  Prihaja v kino - HOPE
  Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
  Že v kinu - Padati
  Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
  Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
  Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
  Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
  V kinu SODNICA


  PRVA STRAN

  NOVICE
  Mediji o nas
  Arhiv


  KINO
  V kinu
  Arhiv


  DVD
  Na DVD-ju
  Arhiv


  BOX OFFICE
  Distribucija - SLO
  Top all time - SLO
  Obisk - SLO


  PRESS

  POVEZAVE  O NAS

  KONTAKT

  Facebook Cinemania group
  KONTAKT