Film Fahrenheit 9/11 dobiva nadaljevanje / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   petek, 14 junij 2024
petek, 16. maj, 2008  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Film Fahrenheit 9/11 dobiva nadaljevanje
Michael MoorePo štirih letih, ko je dokumentarec Fahrenheit 9/11 osvajal kinematografske vrhove, bo ameriški režiser Michael Moore dodal nadaljevanje. Naslov filma naj bi se glasil "Fahrenheit 9/11 1/2", za velika platna pa naj bi bil nared nekje sredi leta 2009.
Čeprav do zdaj Moore ne želi izdati veliko o novem delu, je zaupal, da se bo drugi del začel tam, kjer se je prvi končal. Tako bomo lahko čutili čisto pravo nadaljevanje. Tematika drugega dela bo predvsem pogled na negativne posledice, ki jih je povzročil Bush s svojim osem letnim vodenjem.

Prvi film Fahrenheita 9/11, ki govori o terorističnih napadih 11. septembra leta 2001 in o boju Georga Busha proti terorizmu, je leta 2004 na filmskem festivalu v Cannesu osvojil zlato palmo. Kritični film je kot prvi ameriški dokumentarec v blagajne po ZDA prinesel 100 milijonov dolarjev oziroma 65 milijonov evrov, po vsem svetu pa več kot 222 milijonov dolarjev.

Lani so na velikih platnih prikazovali še en zelo uspešen Moorov dokumentarni film Sicko, ki govori o slabih straneh zdravstvenega sistema v ZDA. Film je celo vseboval krajše dele naše najbolj popularne slovenske nanizanke Naša mala klinika. Prav tako je film Sicko prejel mnogo nagrad za najboljši dokumentarni film v letu 2007 in 2008.
Režiser Moore pa se lahko pohvali celo z oskarjem. Prejel ga je za film Bovling za Columbine, v katerem je močno izrazil svoje ogorčenje nad orožjem v ZDA.

Po vsem tem lahko sklepamo, da bo tudi drugi del Fahrenheita 9/11 vreden ogleda, saj je Moore eden redkih, ki zna prikazati resne probleme na enostaven, duhovit način, a te hkrati ne pustijo brezbrižnega.

Vse tri nejgove filme: Bovling za Columbine, Fahrenheit 9/11 in Sicko si lahko ogledate na DVD-jih in tako spoznate Moorov način podajanja zanimivih tematik.
Spletne povezave
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT