Dirka za oskarje zelo izenačena / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   petek, 14 junij 2024
sreda, 23. januar, 2008  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Dirka za oskarje zelo izenačena
OskarVčeraj so v Los Angelesu objavili seznam nominirank in nominirancev za letošnje jubilejne, natančneje osemdesete nagrade ameriške filmske akademije, ki jih poznamo kot oskarje.
Najprej glavni favoriti – po osem nominacij imata filma Ni prostora za starce bratov Coen in There will be blood režiserja Paula Thomasa Andersona. Tesno za njima sta s sedmimi nominacijami Michael Clayton režiserja Tonya Gilroya in Pokora režiserja Joa Wrighta.

Sprehodimo se še skozi nominacije po glavnih kategorijah. Na oskarja za najboljši film lahko upajo producenti že omenjenih filmov: Pokora, Ni prostora za starce, Michael Clayton in There will be blood. Peti nominiranec je film Juno režiserja Jasona Reitmana.

Za oskarja za najboljšo režijo se bodo potegovali Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood), Ethan in Joel Coen (Ni prostora za starce), Tony Gilroy (Michael Clayton), Jason Reitman (Juno) in Julian Schnabel, ki je za režijo francoskega filma Le Scaphandre et le papillon prejel že Zlati globus. Presenetljivo med nominiranci ni Joea Wrighta, režiserja Pokore.

Za najboljšo glavno moško vlogo sta največja favorita Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood) in Johnny Depp Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street. Poleg njiju so v igri še Tommy Lee Jones za vlogo v V dolini smrti, George Clooney (Michael Clayton) in Viggo Mortensen za igralski prispevek v filmu Davida Cronenberga Smrtne obljube, ki ga v Sloveniji distribuira naše podjetje.

Med igralkami se bodo v kategoriji za glavno žensko vlogo potegovale Julie Christie Away From Her, francoska igralka Marion Cotillard Življenje v rožnatem, Cate Blanchett Elizabeta: Zlata doba in dve precej presenetljivi nominiranki - Laura Linney The Savages in Ellen Page (Juno).

Preglejmo še kategorijo najboljši tuji film, v kateri med nominiranci presenetljivo ni zmagovalca iz Cannesa 2007, romunskega film 4 meseci, 3 tedni in dva dneva. Na oskarja lahko upajo izraelski Beaufort, nemški The Counterfeiters, poljski Katyn, kazahstanski Mongol in ruski 12.

Seznam kategorij in nominirancev je precej dolg, bolj natančno ga lahko preučite na uradni spletni strani, omenimo samo še tri kategorije, v katerih bomo navijali za naše filme. Cate Blanchett je nominirana tudi za stransko vlogo in sicer v nekonvencionalni biografiji o Bobu Dylanu režiserja Todda Haynsa z naslovom I´m not there. Za to vlogo je bila nagrajena že na beneškem festivalu lansko leto. V kategoriji dokumentarnih filmov bo na še enega oskarja čakal Michael Moore za režijo filma Sicko. Ob tem si bomo prepevali pesem Raise It Up iz filma August Rush.

Gala podelitev, če bo zaradi stavke scenaristov sploh izvedena, je napovedana za nedeljo, 24. februarja.
Spletne povezave
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT