Fahrenheit 9/11 analiziran tudi na univerzah / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sreda, 27 september 2023
sreda, 22. december, 2004 NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Fahrenheit 9/11 analiziran tudi na univerzah
Fahrenheit 9/11Ogromen uspeh filma Fahrenheit 9/11 režiserja Michaela Moora je dokazal, da je polemičnost v Hollywoodu lahko zelo donosna. Nekaj mesecev pred ameriškimi predsedniškimi volitvami 2. novembra je avtor pamfletov Michael Moore poslal v kinematografe filmski dokumentarec Fahrenheit 9/11, v katerem je brez milosti napadel delovanje predsednika Georgea W. Busha po atentatih 11. septembra 2001 in še posebej vojno v Iraku.
Film je v rekordno kratkem času postal najbolj rentabilni dokumentarec vseh časov, potem ko je skupina Disney, v strahu za izgubo dela svoje publike, zavrnila njegovo distribucijo. Fahrenheit 9/11, ki je bil narejen zgolj s šestimi milijoni dolarjev, je samo v Severni Ameriki zaslužil več kot 119 milijonov dolarjev, po vsem svetu pa 220 milijonov dolarjev. "To dokazuje, da je javni napad najboljša reklama," ocenjuje profesor za film Howard Suber s kalifornijske univerze UCLA v Los Angelesu. "Ti filmi kažejo na to, da se je v zgodovini filma pojavila nova oblika oglaševanja," dodaja Suber za AFP. "In ta je skorajda brezplačna!"

Poleg tega je film zaslužen tuda za večje zanimanje za dokumentarni film, ki je bil do sedaj v zatonu. Film Super veliki jaz, prav tako dokumentarec, je doživel izjemen uspeh tako po gledanosti kot po nagradah, ki jih je prejel. Režiser Morgan Spurlock v filmu raziskuje problematičnost hitre prehrane v ZDA na zelo zanimiv način. Cel mesec se je Spurlock prehranjeval izključno v McDonald's-u. Rezeltati takega početja so bili zastrašujoči. Film si bomo lahko pri nas ogledali od 6. januarja dalje.

 • Več o filmu Fahrenheit 9/11
 • Spletne povezave
  Cinemania group
  Dedek gre na jug že v kinu
  Prihaja v kino - HOPE
  Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
  Že v kinu - Padati
  Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
  Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
  Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
  Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
  V kinu SODNICA
  Že v kinu - NA OBALI CHESIL


  PRVA STRAN

  NOVICE
  Mediji o nas
  Arhiv


  KINO
  V kinu
  Arhiv


  DVD
  Na DVD-ju
  Arhiv


  BOX OFFICE
  Distribucija - SLO
  Top all time - SLO
  Obisk - SLO


  PRESS

  POVEZAVE  O NAS

  KONTAKT

  Facebook Cinemania group
  KONTAKT