Satanov klan / The Devil's Rejects - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 16 april 2024
Satanov klan (2005)V kinu od: 22. 12. 2005
(The Devil's Rejects ) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Satanov klan - The Devil's Rejects
akcija / grozljivka / kriminalka   |  109 min
DRŽAVA: Nemčija | ZDA
REŽIJA: Rob Zombie
SCENARIJ: Rob Zombie
IGRALCI: Bill Moseley, Sid Haig, William Forsythe, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Phil Parmet
PRODUCENT: Rob Zombie
IZVRŠNI PRODUCENT: Michael Burns , Peter Block

Zgodba

V napeti grozljivki priznanega glasbenika in filmskega ustvarjalca Roba Zombija se morilci znajdejo na strani branilca. V ospredju je maščevanje šerifa Wydella, katerega brat je bil eden izmed žrtev morilske družine Firefly.

Wydell (William Forsythe) in njegovi možje obkolijo nič hudega slutečo krvoločno družino. Le Otis (Bill Moseley) in njegova sestra Baby (Sheri Moon Zombie) se izogneta usodnim kroglam in se zatečeta v odmaknjen motel. Tam čakata na svojega podivjanega očeta, kapitana Spauldinga (Sid Haig), ki ubije vsakogar, ki mu prekriža pot. Število trupel je vse večje in šerif Wydell se odloči vzeti zakon v svoje roke. Začne se eden izmed najbolj pokvarjenih in zastrašujočih spopadov v filmski zgodovini.


O produkciji


Scenarist/režiser Rob Zombie je s svojim režiserskim prvencem House of 1000 Corpses ustvaril izjemno kultno uspešnico. V njej smo spoznali čudaško družino Firefly, skupino neverjetno krutih psihopatov, katerih poslanstvo je ubijanje in trpinčenje. Zdaj se priljubljeni liki, kot so kapitan Spaulding, Otis, Baby, mama Firefly in Tiny vračajo s celovečercem Satanov klan (Lions Gate Films).

Zombie poudarja, da Satanov klan ni nadaljevanje, saj nadaljevanja sovraži. Gre za nov film s povsem drugačno zgodbo in slogom ter z nekaj liki iz prejšnjega filma. Režiser pravi, da je tokrat vse povsem stvarno, tako scene in kostumi kot tudi upodobitev vlog. Prizna, da ni načrtoval zgodbe, ki temelji na njegovem prvencu, toda le-ta je presegel vsa pričakovanja, zato je bil nov scenarij neizogiben. Njegovo nastajanje pa je bilo dolgotrajno, saj je moral biti nekaj povsem drugačnega.

Režiser je navdih za grozljivki našel v klasikah, kot so The Texas Chainsaw Massacre, Dawn of the Dead, Taxi Driver in A Clockwork Orange. V nasprotju s sodobnimi grozljivkami v celovečercu Satanov klan ni jasno zarisane meje med dobrim in zlim. Film poveličuje zlobo in celo zagovornik dobrega, šerif Wydell, naposled podleže nagnjenosti h kriminalu. Morilci so tisti, ki si kmalu pridobijo naklonjenost občinstva. Ta prehod bi bil lahko za film usoden, če ni bi bil izpeljan tako učinkovito.

Zombie se osredotoča na razvoj likov: "Liki so se iz strašnih risanih likov prelevili v resnične ljudi. Nihče se ne more primerjati s Freddyjem Krugerjem, Jasonom ali Michaelom Myersem. Ne morejo biti brezumni morilski stroji. Biti morajo resnični."


Igralska zasedba


Sid Haig (Kapitan Spaulding) je v svoji izredno bogati 40-letni karieri zaigral v več kot 50 celovečercih in 350 televizijskih filmih in serijah. V 70-ih letih prejšnjega stoletja je navduševal v filmih režiserja Jacka Hilla, Spider Baby, Coffy, in Foxy Brown. Ne gre pozabiti njegove vloge v celovečercu Georgea Lucasa THX 1138, videli pa smo ga tudi v filmu o Jamesu Bondu Diamonds are Forever. Med njegove pomembnejše televizijske filme in serije sodijo The A-Team, TJ Hooker, Dukes of Hazzard, Quincy ME, Hart to Hart, Fantasy Island, Charlie's Angels, Police Woman, The Rockford Files, Six Million Dollar Man, Mannix, Mission: Impossible, Gunsmoke, Get Smart, Here's Lucy, The Flying Nun, Daniel Boone, Star Trek, Batman in The Untouchables. Po 30-ih letih igralske kariere se je upokojil, a leta 1997 se je vrnil z vlogo sodnika v celovečercu Quentina Tarantina Jackie Brown. Sledila je vloga kapitana Spauldinga v House of 1000 Corpses. Haig je z njo doživel drugo igralsko pomlad, saj si je prislužil nominacijo za nagrado Fangoria Chainsaw v kategoriji najboljši stranski igralec.

Bill Moseley (Otis) ima za seboj številne gledališke, televizijske in filmske vloge. Med študijem angleškega jezika na univerzi Yale sta z Garyjem Lucasom ustvarjala grozljivo serijo Things That Go Bump in the Night. V njegovo filmografijo sodijo The Texas Chainsaw Massacre 2 Tobeja Hooperja, Pink Cadillac Buddyja Van Horna, Crash & Burn Charlesa Banda, Night of the Living Dead Toma Savinija, Army of Darkness Sama Raimija, Silent Night, Deadly Night 3 Monteja Hellmana ter House of 1000 Corpses Roba Zombieja. Njegova trenutna televizijska projekta sta Carnivale in Live from Baghdad. Obenem poje v skupini Cornbugs, katere zadnja albuma sta Brain Circus in Donkey Town.

Sheri Moon Zombie (Baby) je prvič opozorila nase leta 1995 v glasbenem spotu za skupino White Zombie, v naslednjih letih pa še v številnih drugih spotih. Leta 2003 je zabeležila svoj filmski prvenec z vlogo v House of 1000 Corpses in z nenavadno mešanico sadizma in seksualnosti navdušila gledalce po vsem svetu. Kmalu zatem ji je režiser klasik Texas Chainsaw Massacre, Poltergeist in Salem's lot ponudil vlogo morilčeve prve žrtve Daisy v grozljivki The Toolbox Murders. Naslednje leto jo bomo slišali v vlogi Suzi X v animiranem celovečercu Mr. Lawrencea The Haunted World of El Superbeasto.

William Forsythe (šerif Wydell) se na velikih platnih pojavlja že od začetka 80-ih let prejšnjega stoletja, ko je odigral manjšo vlogo v celovečercu Smokey Bites the Dust (1981). Kmalu zatem se je prvič preizkusil tudi na televiziji v filmu The Miracle of Kathy Miller, nato pa je gostoval v številnih serijah, med drugim v CHiPS in Fame. Njegov začetek kariere zaznamujejo vloge zlobnežev, prav takšno pa je odigral tudi v zanj prelomnem filmu Once Upon a Time in America (1984) in sicer neusmiljenega gangsterja Cockeyea. Nepozabna je tudi vloga trmastega invalida v celovečercu The Waterdance (1991). Istega leta je igral Al Caponeja v kratkotrajni televizijski seriji The Untouchables. Leta 1998 je na malem zaslonu odigral glavno vlogo v filmu Genea Quintana A Dollar for the Dead.


Filmska ekipa

Rob Zombie (scenarij in režija) se po odlično ocenjenem režiserskem prvencu House of 1000 Corpses vrača v filmski svet. Pred tem je režiral številne izvrstne glasbene spote za svojo skupino White Zombie. Leta 1995 je kot prvi glasbenik z lastno režijo prejel MTV-jevo glasbeno nagrado za spot More Human Than Human. Kot režiser se je podpisal tudi pod številne spote drugih glasbenikov, nazadnje Ozzyja Osbournea. Večkratni grammyjev nominiranec je ustanovil rock/punk skupino White Zombie leta 1985. Po petih samostojnih albumih je skupina leta 1990 podpisala pogodbo z založbo Geffen Records. Vsi naslednji albumi so bili večkrat platinasti, med njimi tudi La Sexorcisto: Devil Music Vol.1 in Astro-Creep: 2000. Zombie je izreden uspeh dosegel tudi s svojimi albumi Hellbilly Deluxe, The Sinister Urge in Greatest Hits: Past, Present & Future. Poleg tega je prispeval pesmi za številne filme, tudi za Daredevil, Matrix 2: Reloaded, Mission Impossible 2, The Matrix in End of Days. Posnel je tudi duet s Howardom Stern The Great American Nightmare za Sternov celovečerec Private Parts ter duet z Aliceom Cooperjem The Hands of Death za X-Files. S to in tudi pesmijo I'm Your Boogieman (The Crow: City of Angels) se je leta 2000 potegoval za grammyja. Leta 2003 je vstopil v svet stripov s stripom Rob Zombie's Spookshow International, v katerem je ustvaril priljubljen lik Ela Superbeasta. Slednjega bomo naslednje leto videli v animiranem celovečercu The Haunted World of El Superbeasto.Premiera filma Satanov klan
V KINU: april 2024
 Fant in čaplja / Kimitachi wa dô ikiru ka  Fant in čaplja
(Kimitachi wa dô ikiru ka)
18. 04. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT