Na kitajskem jedo pse 2 / In China They Eat Dogs 2 - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 16 april 2024
Na kitajskem jedo pse 2 (2002)
(In China They Eat Dogs 2) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Na kitajskem jedo pse 2 - In China They Eat Dogs 2
akcija / komedija   |  95 min
DRŽAVA: Danska
REŽIJA: Lasse Spang Olsen
SCENARIJ: Andres Thomas Jensen
IGRALCI: Kim Bodnia, Nikolaj Lie Kaas, Tomas Villum Jensen, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Henrik Kristensen
PRODUCENT: Steen Herdel
Zgodba

Akcijska komedija je nadaljevanje (oziroma je prvi del) velike uspešnice Na Kitajskem jedo pse. Zadnja želja umirajočega "Monka" je, da njegov posvojenec Harald poišče njegovega pravega sina, Ludviga. Toda slednji trenutno sedi v švedskem zaporu. Peter in Martin, Haraldova kuharja, mu pomagata pri reševanju Ludviga in kaj kmalu se oče in sin srečata prvič v življenju. Oče potrebuje nova jetra, zato se Ludvig in Harald odločita, da bosta zbrala potreben denar. Vse gre narobe, ko skušata oropati banko, čeprav v njej spoznata Mille, ki jima spremeni življenje. Kaj kmalu jim za petami sledita policija in protiteroristična skupina in zgodba se spremeni v krvavo akcijo.

Na Kitajskem jedo pse je bil nov veter v danski filmski industriji, kar so pozdravili številni filmski kritiki. V filmu se prepletajo tako nasilje, smrt, humor, kot tudi ljubezen do orožja, ropov in dinamita. Spang Olsen, režiser filma, je za ta film prejel številne nagrade.

Igralska zasedba

Kim Bodnia (Harald)
Rodil se je leta 1965 na Danskem. V filmu igra "Monkovega" posvojenca Haralda. Časopis Movie ga je proglasil za najatraktivnejšo filmsko zvezdo leta 1999 na Danskem. Proslavil se je z vlogo v filmu Ole Bornedala Nightwatch. Igral je v gledališki produkciji "American Psycho" in v mednarodno priznanem prvencu Nicholasa Windinga Refna Pusher.

Kot režiser in scenarist je debitiral v kratkem danskem filmu Escape.

Nikolaj Lie Kaas (Martin)
Dobil je nagrado danskega filmskega inštituta za glavno vlogo v filmu Larsa Von Trierja The Idiots. Začel je igrati v poznih najstniških letih in je od takrat igral v številnih danskih filmih, med drugim tudi v filmih The Boys from St. Petri in Carl-My Childhood Symphony.

Tomas Villum Jensen (Peter)
Pripada novemu valu mladih in uspešnih danskih filmarjev. Samouki igralec in režiser je igral v filmu The Boys from St. Petri, Stolen Spring in Just a Girl.

Filmska ekipa

Lasse Spang Olsen (režiser)
Več kot dvajset let je delal kot koordinator za statiste pri več kot tristo filmih na Danskem in v Evropi. Njegov režiserski opus obsega številne reklame, glasbene video spote, kratke in celovečerne filme. Med slednjimi so tudi Na Kitajskem jedo pse (prvi del), Jolly Roger, triler David's Book ... V nekaterih danskih igranih filmih je imel tudi vlogo direktorja fotografije.

Andres Thomas Jensen (scenarist)
Svoj prodor v javnost dolguje scenariju za kratek film The Book of David, ki je bil predelan za hollywoodski remake, z ekipo, ki je posnela film Štiri poroke in pogreb. Ta izvrstni pisec je bil dvakrat nominiran za oskarja, ki ga je končno prejel leta 1999 za film Election night, najboljšo akcijo v aivo, za katerega je napisal scenarij in ga režiral.

Prav tako je sodeloval pri pisanju scenarija za film Mifune, zmagovalca Berlinskega filmskega festivala leta 1999.

Skupaj s Kristianom Levringom pa je napisal tudi scenarij za grozljivko The King is Alive.

Steen Herdel (producent)
Steen Herdel je produciral nekaj od najuspešnejših danskih filmov. Znani režiserji Billie August (Les Miserables), Nils Malmros (Barbara) in Soren Krag Jacobson (Mifune) so svoje prve filme delali prav s Herdelom kot producentom,.
V KINU: april 2024
 Fant in čaplja / Kimitachi wa dô ikiru ka  Fant in čaplja
(Kimitachi wa dô ikiru ka)
18. 04. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT