Sanjska hiša / Dream House - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   petek, 14 junij 2024
Sanjska hiša (2011)
(Dream House) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Sanjska hiša - Dream House
drama / misterični / triler   |  90 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Jim Sheridan
SCENARIJ: David Loucka
IGRALCI: Naomi Watts, Rachel Weisz, Daniel Craig, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Caleb Deschanel
PRODUCENT: Daniel Bobker , Ehren Kruger
IZVRŠNI PRODUCENT: Mike Drake
Nekoč, pred davnimi časi, sta v neki hiši živeli majhni deklici.

V napetem trilerju, v katerem so si glavne vloge razdelili Daniel Craig, Naomi Watts in Rachel Weisz, se družina nevede preseli v hišo, kjer so se nekoč zgodili grozljivi umori. Na dan prihajajo vse temačnejše skrivnosti.

Uspešni založnik Will Atenton se odreče vplivni službi na Manhattanu in se z ženo Libby in hčerkama preseli v slikovito mesto v Novi Angliji. Med privajanjem na novo življenje odkrijejo, da je njihov popoln dom prizorišče umora matere in njenih otrok. Celotno mesto je mnenja, da je bil storilec njen preživeli mož.

Willu se pričnejo prikazovati duhovi, hkrati pa tragična zgodba postaja vse bolj resnična. Pri raziskovanju preteklosti mu lahko pomaga samo Ann Patterson, skrivnostna soseda, ki je poznala nekdanje stanovalce. Skupaj morata rešiti zapleteno uganko in ugotoviti, kdo je umoril družino, še preden se storilec vrne in napade znova.


Igralska zasedba


DANIEL CRAIG (Will Atenton) s svojo izjemno igralsko nadarjenostjo in raznovrstnimi vlogami navdušuje tako občinstvo v kinematografih kot tudi gledalce pred malimi zasloni in obiskovalce gledališč. Najbolje ga poznamo po vlogah Jamesa Bonda. Za svoj prvenec v franšizi Jamesa Bonda, Casino Royale, je leta 2007 prejel nominacijo za nagrado BAFTA, film pa je postal najbolj dobičkonosen film o Jamesu Bondu vseh časov. Leta 2008 je lik prevzel še drugič, in sicer v 22. nadaljevanju akcijskega trilerja, Quantum of Solace. Tretjič naj bi ga v vlogi britanskega agenta 007 videli prihodnje leto.

Za vlogo v biografski drami Infamous (2006), v kateri sta zaigrali tudi Sandra Bullock in Gwyneth Paltrow, je prejel nominacijo za nagrado Independent Spirit v kategoriji najboljši stranski igralec. Filmsko zasedbo je dopolnjeval še v celovečercih Road to Perdition, Defiance, The Golden Compass, Flashbacks of a Fool, Elizabeth, Hotel Splendide, I Dreamed of Africa, Love & Rage, Obsession, The Power of One, The Mother, Sylvia, The Jacket, Layer Cake in Enduring Love.

Trenutno v kinematografih gostuje z vlogo Jakea Lonergana v trilerju Cowboys & Aliens, pri katerem se je producentski ekipi pridružil Steven Spielberg. S slednjim je sodeloval že pri celovečercu Munich (2005), kjer je Spielberg prevzel režisersko vlogo, prav tako pa bo tudi v prihajajoči družinski pustolovščini The Adventures of Tintin.

Med njegovimi gledališkimi vlogami gre izpostaviti tiste v produkcijah Hurlyburly, Angels in America, A Number in A Steady Rain, med televizijskimi pa tiste v filmih Copenhagen, Sword of Honour, The Ice House, The Fortunes and Misfortunes of Moll Flanders, Kiss and Tell, Sharpe's Eagle in Archangel ter miniseriji Our Friends in the North.


NAOMI WATTS (Ann Patterson) je bila leta 2004 nominirana za oskarja za najboljšo žensko glavno vlogo, in sicer v trilerju 21 Grams. Z uspešnico, v kateri je zaigrala ob Seanu Pennu in Beniciu Del Toru, si je prislužila nagrade pri številnih filmskih kritikih, med drugim v Los Angelesu, Washingtonu in San Diegu, ter nominaciji za nagradi Screen Actors Guild in BAFTA. Na beneškem filmskem festivalu, kjer se je leta 2003 film zavrtel premierno, je prejela nagrado občinstva za najboljšo igralko.

V zadnjem času je zaključila številne uspešne filmske projekte. Prepričljiva je bila v biografski drami Fair Game, romantični komediji You Will Meet a Tall Dark Stranger, drami Mother and Child in akciji The International. Končala je tudi že snemanje biografske drame J. Edgar, v kateri je zaigrala ob Leonardu DiCapriu, akcijske drame The Impossible in komedije Movie 43.

Prvo vidnejšo vlogo je odigrala leta 1991 v romantični drami Flirting. Po odmevni vlogi v kontroverzni drami Davida Lyncha, Mulholland Dr., ki ji je prinesla nagrade pri številnih filmskih kritikih in nagrado za najboljšo novinko na hollywoodskem filmskem festivalu, je zaigrala v celovečercih King Kong (prejela je nagrado Montecito na filmskem festivalu v Santa Barbari), We Don't Live Here Anymore, The Assassination of Richard Nixon, I Heart Huckabees, Stay, The Ring, The Ring Two, Le Divorce, The Painted Veil, Eastern Promises in Funny Games.

Leta 2001 je producirala in zaigrala v kratkem filmu Ellie Parker, ki je bil predvajan istega leta na filmskem festivalu Sundance. Leta 2005 je nastal istoimenski celovečerec, v katerem je prav tako prevzela glavno vlogo.


RACHEL WEISZ (Libby) je naletela na navdušenje kritikov in občinstva z vlogo v romantični drami The Constant Gardener. Njeno izvrstno delo je bilo nagrajeno z oskarjem in zlatim globusom za najboljšo stransko vlogo ter nagrado Screen Actors Guild.

Povsem sveži sta vloga v drami The Whistleblower, ki se je sicer premierno zavrtela lani na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu, in trilerju Page Eight.
Prihodnje leto bo v kinematografih gostovala v romantični drami 360. Zaključeno je tudi že snemanje romantične drame režiserja Terrencea Malicka, ki še nima naslova in tudi prihaja v letu 2012, trenutno pa sta v nastajanju še celovečerca Oz: The Great and Powerful in The Bourne Legacy.

Leta 2009 je prepričala z vlogo Hypatie v pustolovski zgodovinski drami Agora, med njenimi prejšnjimi pa gre izpostaviti tiste v uspešnicah The Mummy, The Mummy Returns, The Brothers Bloom, My Blueberry Nights, The Lovely Bones, Definitely, Maybe, Fred Claus, The Fountain, Constantine, Runaway Jury, Confidence, About a Boy, Enemy at the Gates, I Want You, The Land Girls, Swept From the Sea in Stealing Beauty.

Preizkusila se je kot producentka, in sicer leta 2003 pri projektu The Shape of Things. V komični drami je tudi zaigrala. Lani je za vlogo v produkciji A Streetcar Named Desire prejela nagrado Laurenca Olivierja za najboljšo igralko.


Filmska ekipa


JIM SHERIDAN (režija) s svojim izvrstnim delom scenarista, producenta in režiserja navdušuje kritike po vsem svetu. Je šestkratni oskarjev nominiranec. Dve nominaciji za najboljšo režijo je prejel za celovečerca My Left Foot in In the Name of the Father, trikrat je bil nominiranec med scenaristi, in sicer pri projektih In America (izvirni scenarij), My Left Foot (prirejeni scenarij) in In the Name of the Father (prirejeni scenarij), za prestižno nagrado pa se je kot producent filma In the Name of the Father potegoval še za najboljši celovečerec.

Njegova predhodna režija je družinska vojna drama Brothers (2009), v kateri so zaigrali Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal, Natalie Portman in Sam Shepard. Leta 2005 je režiral in produciral biografsko dramo Get Rich or Die Tryin' s Curtisom Jacksonom (pevec 50 Cent) v glavni vlogi. Leta 2003 je po svojih lastnih družinskih izkušnjah skupaj s hčerkama Naomi in Kirsten ustvaril izjemno uspešnico, romantično dramo In America, sam pa je prevzel še vlogo producenta in režiserja. Filmu so namenili tri nominacije za oskarja, med drugim za najboljši prirejeni scenarij. V tej kategoriji je bil nominiran tudi za zlati globus.

Že s svojim režiserskim prvencem leta 1989, My Left Foot, je Irec navdušil kritike in občinstvo po vsem svetu ter poskrbel za preporod irskega filma. Z biografsko dramo je bil kar trikratni oskarjev nominiranec, za najboljši celovečerec, najboljšo režijo in najboljši prirejeni scenarij. Glavni vlogi sta prevzela Daniel Day-Lewis in Brenda Fricker. Oba sta za izjemno delo prejela oskarja. Med številnimi drugimi nagradami gre omeniti še nagrado Davida di Donatella (italijanska različica oskarja) za najboljši tujejezični film.

Kljub številnim ponudbam iz Hollywooda se je Sheridan za režijo svojega naslednjega celovečerca odločil ostati na Irskem. Leta 1990 je nastala drama The Field, za katero je napisal tudi scenarij. Glavnemu igralcu Richardu Harrisu je vloga prinesla nominacijo za oskarja. Sledil je scenarij za družinsko pustolovščino Into the West (1992).

Leta 1993 se je kot scenarist, producent in režiser podpisal pod projekt In the Name of the Father. Drama je imela kar sedem možnosti za oskarja, tudi v kategorijah najboljši prirejeni scenarij, režija in celovečerec, vendar so nominiranci ostali praznih rok. Danielu Day-Lewisu, znova v glavni vlogi, je družbo delala Emma Thompson. Sheridan je že drugič prejel nagrado Davida di Donatella za najboljši tujejezični film ter zlatega medveda na berlinskem filmskem festivalu.

Tri leta pozneje je napisal scenarij in produciral zgodovinsko dramo Terryja Georgea, Some Mother's Son, s Helen Mirren v glavni vlogi. Pri naslednjem celovečercu, The Boxer (1997), se je znova izkazal v vlogi tako scenarista kot tudi producenta in režiserja. Še tretjič je glavno vlogo ponudil Danielu Day-Lewisu. Športna drama je bila izbrana za špansko nagrado Goya za najboljši tujejezični film, Sheridan pa je bil kot režiser nominiran za zlati globus. Leta 1999 je produciral komično dramo Agnes Browne.

Kot izvršni producent je sodeloval pri treh izvrstnih irskih projektih. Romantično dramo Borstal Boy (2000) je režiral njegov brat Peter Sheridan, sledili pa sta še najstniška drama On the Edge (2001) in zgodovinska vojna drama Bloody Sunday (2002). Odličnost slednje so med drugim potrdili z nagrado občinstva na filmskem festivalu Sundance in zlatim medvedom na berlinskem filmskem festivalu.
Novi DVDji na prodajnih policah
V KINU: junij 2024
 Lansko poletje / L'été dernier  Lansko poletje
(L'été dernier)
20. 06. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT