Hudičevi jezdeci / Hell Ride - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   ponedeljek, 22 julij 2024
Hudičevi jezdeci (2008)
(Hell Ride) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Hudičevi jezdeci - Hell Ride
akcija / pustolovski / triler   |  84 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Larry Bishop
SCENARIJ: Larry Bishop
IGRALCI: Dennis Hopper, Eric Balfour, Michael Madsen, Vinnie Jones, Larry Bishop, David Carradine, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Scott Kevan
PRODUCENT: Larry Bishop
IZVRŠNI PRODUCENT: Bob Weinstein , Harvey Weinstein , Quentin Tarantino
Da bi maščeval smrt enega izmed svojih članov, se vodja motoristične tolpe, Pistolero, s kolegoma Gentom in Comancheom odpravi v divji lov na sovražno tolpo, 666, ki jo vodita Deuce in Billy Wings. Toda med vratolomno akcijo pridejo na dan boleči spomini iz preteklosti in na obzorju je upor znotraj tolpe, saj nekateri člani pričenjajo dvomiti v Pistolerova dejanja. Zapletena, večplastna zgodba o maščevanju, zvestobi in bratovščini ponuja veliko več kot tipični grindhouse filmi, z zadostno mero seksa, nasilja in frajerstva pa po drugi strani ostaja zvesta ljubiteljem tovrstnega žanra. Kot pravi Comanche: "Pot v pekel je tlakovana s čimerkoli, vendar ne z dobrimi nameni"


Filmska ekipa


Larry Bishop (režiser/scenarist/producent/Pistolero):
Kot scenarist, režiser, producent in igralec se je podpisal pod celovečerec Mad Dog Time (1996), v katerem so zaigrali tudi Richard Dreyfuss, Jeff Goldblum, Gabriel Byrne in Ellen Barkin. Istega leta je napisal scenarij za film Rogerja Christiana, Underworld, kjer se je izkazal tudi kot igralec. V zgodnjih letih svoje kariere se je preizkusil v motorističnih filmih Angel Unchained, The Savage Seven in Chrome And Hot Leather. Uspešno je odigral tudi vloge v celovečercih Wild In The Streets, The Big Fix, The Chicago Conspiracy Trial, Condominium, How Come Nobody's On Our Side, Sting II in Kill Bill, Vol.2.


Igralska zasedba


Eric Balfour (Comanche) je pred kratkim v vlogi Mila sodeloval v šesti sezoni izjemno priljubljene serije 24, kar je bil njegov povratek, saj je bil del igralske zasedbe že v prvi sezoni. V zadnjem času je vključen tudi v uspešne filmske projekte, kot sta The Horsemen Jonasa Akerlunda in The Spirit Franka Millerja.
Obiskovalci kinematografov so ga lahko videli v uspešnicah In Her Shoes Curtisa Hansena, The Texas Chainsaw Massacre Marcusa Nispela, Second Hand Lions Tima McCanliesa, America's Sweethearts Joea Rotha, What Women Want Nancy Meyersopposite, Cant Hardly Wait Haryja Elfonta in Deborah Kaplan ter Trojan War Georgea Huanga. Na malih zaslonih je izjemen pečat pustil tudi v serijah Conviction, Six Feet Under, NYPD Blue, The West Wing in Chicago Hope.

David Carradine (Deuce) je v 45-letni karieri zaigral v približno 120 celovečercih, 30 gledaliških igrah, 30 televizijskih filmih in številnih miniserijah in serijah. Vsekakor gre izpostaviti vlogo Cainea v seriji Kung Fu, ki je postala ena najbolj razpoznavnih v televizijski zgodovini. Pred kratkim umrli Carradine je bil za izjemno delo nagrajen z nominacijami za emmyja in zlati globus. Nastala sta tudi dva televizijska filma, Kung Fu, The Way of the Dragon in Kung Fu The Movie. Caine se je nato pojavil še v drugi seriji, Kung Fu, The Legend Continues. Pri slednji se je izkazal tudi kot producent.
Vloge v celovečercih je pričel beležiti pred več kot štirimi desetletji. Poskušal je v filmih, kot sta Taggart in Bus Riley's Back In Town. V njegovi obsežni filmografiji izstopajo celovečerci Box Car Bertha, The Serpent's Egg, Bound For Glory (najboljši igralec pri National Board of Review, nominacija za zlati globus), The Long Goodbye, Mean Streets, The Long Riders, Americana (tudi režiser in producent; nagrada občinstva na filmskem festivalu v Cannesu za najboljšo režijo), Kill Bill Vol. 1.(nominacija za zlati globus) in Kill Bill Vol. 2 ter Sonny Boy. Med novejše filmske vloge sodijo tiste v filmih Homo Erectus, Big Stan, Camille in Blizhiny Boy: The Ultimate Fighter.
Igralsko zasedbo je dopolnjeval v mnogih serijah, tudi v East Side, West side, Alfred Hitchcock Presents, Gunsmoke, Ironside, Shane, The Young Riders, Dr. Quinn Medicine Woman, Charmed, Just Shoot Me, Medium, Largo Winch, Family Law in Alias. Navdušil je v miniseriji North and South, nadaljevanju Love and War: North and South II, ter pred kratkim v Son of the Dragon. Med televizijskimi filmi gre omeniti The Bad Seed, Johnny Belinda, Gambler IV - The Luck of the Draw, By Dawn's Early Light in The Outsider.

Dennis Hopper (Eddie "Scratch" Zero) se je po začetnih gledaliških in televizijskih vlogah leta 1955 prvič preizkusil v celovečercu, ko je zaigral v klasiki Nicholasa Rayja, Rebel Without A Cause. Uspešen začetek igralske kariere je potrdil v filmu Georgea Stevensa, Giant, in Johna Sturgesa, Gunfight At The O.K. Corral. Prelomnica je nedvomno pustolovska drama iz leta 1969, Easy Rider, kjer je Hopper prevzel vlogo soscenarista, režiserja in igralca. Filmu so dodelili nominacijo za oskarja za najboljši scenarij, nominacijo pa je za najboljšo stransko vlogo prejel tudi Jack Nicholson. Hopper je bil na filmskem festivalu v Cannesu izbran za najboljšega novinca med režiserji.
Po tem uspehu je bil Hopper iskan obraz tako pred kot tudi za kamero. Zaigral je v več kot 140 televizijskih serijah in filmih ter več kot 150 celovečercih, med drugim v uspešnicah Apocalypse Now, River's Edge, Blue Velvet, Hoosiers, True Romance, Speed, Waterworld in EDTV. Na beneškem filmskem festivalu je prejel prestižno nagrado CIDALC za film The Last Movie (1971), ki ga je režiral, zanj napisal scenarij in bil tudi del igralske zasedbe. Za vlogo v Hoosiers je prejel nominaciji za oskarja in zlati globus, slednjo nominacijo pa mu je prineslo tudi delo v klasiki Blue Velvet. V njegovi obsežni filmografiji so uspešnice Land Of The Dead, The Night We Called It A Day, 10th & Wolf, Out Of Season, The Keeper in LEO. Med njegovimi zadnjimi igralskimi projekti so celovečerci Sleepwalking, Elegy, Swing Vote in The Palermo Shooting.

Vinnie Jones (Billy Wings) je po uspešni nogometni karieri leta 1998 sprejel povabilo režiserja Guyja Ritchieja k sodelovanju v njegovem filmu Lock, Stock And Two Smoking Barrels, ki je postal velika uspešnica. Jonesova igralska kariera se je bliskovito vzpenjala. Sledile so vloge v odlično sprejetih celovečercih Snatch, Gone In Sixty Seconds in Swordfish. Do danes je zaigral že v več kot 40 filmih, iskali pa so ga najboljši producenti in režiserji, kot so Guy Ritchie, Mathew Vaughan, Jerry Bruckheimer, Brett Ratner, Quentin Tarantino in Gary Lucchesi. Nazadnje se je preizkusil v dobičkonosnih filmih X Men 3 in The Midnight Meat Train, kmalu pa ga bomo lahko videli v pustolovski komediji Year One.

Michael Madsen (Gent) je svoj igralski prvenec v celovečercu zabeležil leta 1983, ko je zaigral v trilerju War Games. Po vlogah v filmih, kot so Racing With The Moon, The Natural, Kill Me Again in War and Remembrance, je navdušil občinstvo po vsem svetu z vlogo Jimmyja v uspešnici Ridleyja Scotta, Thelma And Louise (1991). K njegovi prepoznavnosti vsekakor prispevajo uspešnice Reservoir Dogs, The Getaway, Kill Me Again, Donnie Brasco, Mulholland Falls, Species, Free Willy, Wyatt Earp in Die Another Day. V zadnjem obdobju je nadaljeval z uspešnimi vlogami v filmih Kill Bill, Volume 2, Blueberry, Sin City in Strength and Honour, prihajajo pa tudi številni novi projekti, med drugim Killer's Freedom, Lost in the Woods, Road of no Return, The Portal, Hired Gun Break in Ligeia.


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT