Turneja / Turneja - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 23 julij 2024
Turneja (2008)
(Turneja) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Turneja - Turneja
komedija   |  108 min
DRŽAVA: Bosna in Hercegovina | Srbija
REŽIJA: Goran Marković
SCENARIJ: Goran Marković
IGRALCI: Bogdan Diklić, Dragan Nikolić, Emir Hadžihafizbegović, Gordan Kičić, Jelena Djokić, Sergej Trifunović, Slavko Štimac, Vojislav Brajović, Tihomir Stanić, Mira Furlan, Svetozar Cvetković, Branislav Popović, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Radoslav Vladić
PRODUCENT: Tihomir Stanić , Svetozar Cvetković
Leto 1993, najhujši vojni časi v Bosni in Hercegovini. Manjša skupina igralcev iz Beograda, ki se sploh ne zaveda, kaj se dogaja, gre za lov za hitrim zaslužkom – na »turnejo« po Srbski Krajini. Tam zabrede v vojni vrtinec in začne tavati od bojišča do bojišča, od vojske do vojske.

Na grozljivi poti srečajo srbske, muslimanske in hrvaške borce, se znajdejo v brezupnih situacijah, vendar se vedno rešijo. Njihova naivnost, ki jih je pahnila v te grozljive dogodke, jih hkrati tudi rešuje. Zaradi igralskih spretnosti se rešijo iz pogubnih položajev, ki jih čakajo na vsakem koraku. Na svoji »turneji«, polni grozljivih preizkušenj in velikih ponižanj, ohranjajo samo tisto, kar mora imeti vsak igralec – otročjo strast do igre. Ta lastnost se tako razlikuje od tistega, kar je v dušah ljudi, ki se vojskujejo, da te zlikovce puščajo zmedene, za igralsko družino pa se zdi, da jo vseskozi varuje angel varuh.

Ko se po nekaj dnevih, v katerih so doživeli vse grozote vojne in nekajkrat bili na robu smrti, nazadnje vendarle vrnejo v svoje gledališče, bodo postali drugi ljudje. Vojna jih je spremenila: niso več nedolžna, otročja bitja, ki se veselijo igre, temveč ljudje z madežem na duši.


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT