Delta Farsa / Delta Farce - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 23 april 2024
Delta Farsa (2007)
(Delta Farce) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Delta Farsa - Delta Farce
akcija / komedija / pustolovski   |  90 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: C.B. Harding
SCENARIJ: Bear Aderhold , Tom Sullivan
IGRALCI: Bill Engvall, Christina Moore, DJ Qualls, Glenn Morshower, Larry The Cable Guy, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Tom Priestley Jr.
PRODUCENT: Alan C. Blomquist , J.P. Williams
IZVRŠNI PRODUCENT: Emily Wolfe , Tom Ortenberg
Larry the Cable Guy in Bill Engvall se tokrat predstavljata v vojaški komediji Delta farsa. Skupaj s prijateljem Everettom se preizkusijo v vlogi vikendaških bojevnikov, ki skušajo ubežati pred stresom vsakdanjega življenja. Ob velikem pomanjkanju vojaške sile v neskončni vojni v Iraku se znajdejo na zahtevnem urjenju pod vodstvom neizprosnega narednika Kilgorea. Kot rezervisti se bodo podali na tvegano misijo v Irak. Med l?tom proti Bližnjemu vzhodu zagrozi nevihta. Odvreči je treba opremo, med katero pa se znajdejo tudi domišljavi pogumneži. Zavetje najdejo v terenskem vozilu in po prepotrebnem spancu se zbegani in povsem izgubljeni zbudijo sredi puščave. V Mehiki. Predvidevajo, da so prispeli na svoj cilj, in ko naletijo na vasico, ki se je znašla pod oblastjo podivjanih gangsterjev, se napovedana bitka lahko prične.


Igralska zasedba


Komedijant LARRY THE CABLE GUY (Larry) je s svojimi predstavami v zadnjih letih povsem prevzel Američane. S komično zgoščenko The Right To Bare Arms se je takoj po njenem izidu uvrstil na prvo mesto na lestvici Soundscan Comedy in presenetljivo tudi na country lestvici, kar doslej ni uspelo nobenemu komedijantu. Prodala se je v 500.000 nakladi, Larry pa je bil nominiran za grammyja. Poleg tega ga je Billboard leta 2005 izbral za najboljšega komedijanta, za najboljšega pa je bil izbran tudi njegov album. Larry se je znašel na seznamu najbolj vročih in najuspešnejših ljudi v zabavni industriji, Forbes Celebrity, in sicer na 83. mestu. Lani je prejel Billboardovo nagrado za najboljšo komedijantsko turnejo. Odlične uspehe žanje tudi kot pisec, predvsem s svojo knjigo Git-R-Done, ki je izšla leta 2005.


BILL ENGVALL (Bill Little) je eden najuspešnejših komedijantov in tudi eden najdejavnejših. Pred kratkim se je odvila prva sezona situacijske komedije The Bill Engvall Show, kjer je Bill prevzel tudi vlogo izvršnega producenta. Lani je vodil oddajo Country Fried Home Videos.
Slovel je kot zvezda komične oddaje Blue Collar TV, v kateri sta mu družbo delala Jeff Foxworthy in Larry the Cable Guy. Oddaja, ki se je prvič predvajala leta 2004, je očarala gledalce pred malimi zasloni. Za televizijsko mrežo WB je posnel tudi posebno oddajo Mobile Home Disasters. Zaigral je v filmu Blue Collar Comedy Tour, The Movie, ki je postal najbolje gledan film v vsej zgodovini televizijske mreže Comedy Central, podoben uspeh pa je bil dosežen tudi z nadaljevanjem filma, Blue Collar Comedy Tour Rides Again. Lani so se fantje ponovno združili in za Comedy central posneli Blue Collar Comedy Tour-One For The Road, ki je postal eden najbolj gledanih televizijskih filmov v lanskem letu, spremljal pa ga je tudi album, ki je bil nominiran za grammyja.
Leta 2005 je izdal knjigo Here's Your Sign, ki vključuje več kot 200 klasičnih šal in Billove najljubše družinske zgodbe. Letos je izšla njegova avtobiografija Bill Engvall-Just A Guy. Pred kratkim je izdal komični album 15 °off Cool, istoimensko posebno oddajo pa so si lahko oboževalci televizijske mreže Comedy Central ogledali pred televizijskimi sprejemniki. Njegov prvi album, Here's Your Sign, se je prodal v več kot milijon izvodih. Istoimenska mala plošča je ob izidu postala največkrat predvajana pesem na country radiu. Drugemu albumu Dorfish, ki se je prodal v 500.000 izvodih, je sledil prav tako uspešni božični album Here's Your Christmas Album, nato pa še album Now That's Awesome.


DANNY TREJO (Carlos Santana) je svojo prvo filmsko vlogo odigral že leta 1985, v akcijski pustolovščini Runaway Train Andreia Konchalovskega. Od takrat smo ga lahko videli v uspešnicah Desperado, From Dusk 'Til Dawn, Heat, Con Air, Once Upon a Time in Mexico, Spy Kids, The Crow: Wicked Prayer, The Devil's Rejects, House of 1000 Corpses in Sherry Baby. Pred kratkim je igralsko zasedbo dopolnjeval v mojstrovini Roberta Rodrigueza in Quentina Tarantina, Grindhouse. V letošnjem letu bo v kinematografih gostoval tudi z grozljivko Halloween Roba Zombieja. Nastopil je v številnih uspešnih televizijskih serijah, kot so Kingpin, The District, NYPD Blue, The X-Files, Resurrection Blvd, King of the Hill, Grounded for Life, Monk, The George Lopez Show in Desperate Housewives. Leta 2000 je ustanovil svojo produkcijsko hišo Starburst. Njegovo producentsko delo je bilo že kmalu poplačano s kratkim filmom An Eye for Talent, nato pa še s celovečercema The Animal Factory in My Father's Flag. Ustanovil je tudi produkcijsko hišo Trejo 4.0 Productions, v okviru katere je nastala komedija Nice Guys.


Filmska ekpia


C.B. HARDING (režiser)
Svojo kariero je začel leta 1971 kot fotograf. Zaslovel je v svetu reklam in prejel številne nagrade. Leta 1988 je bil izbran za enega najvplivnejših ameriških fotografov. 10 let kasneje je vstopil v svet režije. Pohvali se lahko s prvo resničnostno televizijsko serijo, Making The Band, ki se je predvajala na ABC-ju. V naslednjih štirih letih je režiral najuspešnejše resničnostne serije, med drugim tudi Road Rules in Real World za MTV ter Meet My Folks za NBC.

Miramax films ga je leta 2001 povabil k režiji standup komedije The Three Amigos, v kateri so zaigrali priljubljeni mehiški komedijanti Carlos Mancia, Freddie Soto in Pablo Francesco. Zatem je režiral prvo sezono svetovno znanega resničnostnega šova, The Osbournes, ki je bil nagrajen z emmyjem. Po režiji več pilotnih epizod serij za NBC in koncertnega filma za Alanis Morissette je režiral celovečerec Blue Collar Comedy Tour: The Movie, v katerem so zaigrali Jeff Foxworthy, Bill Engvall, Ron White in Larry The Cable Guy.

Leta 2004 je za MTV režiral drugo in tretjo sezono družinskega šova The Osbournes. V nadaljevanju leta je sledila režija drugega filma iz serije Blue Collar, Blue Collar Comedy Tour Rides Again. V naslednjih dveh letih je bil izvršni producent in režiser programa za MTV, VH1, TBS in WB. Lani je režiral še celovečerec Blue Collar Comedy Tour: One For The Road.


BEAR ADERHOLD in TOM SULLIVAN (scenarista)
Po sodelovanju v vlogi scenaristov pri celovečercu Delta farsa sta njuna najnovejša projekta družinska komedija Notorious D.A.D. in nadaljevanje akcijske komedije Undercover Brother.
V KINU: april 2024
 Fant in čaplja / Kimitachi wa dô ikiru ka  Fant in čaplja
(Kimitachi wa dô ikiru ka)
18. 04. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT