Ninja želve / Teenage Mutant Ninja Turtles - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   ponedeljek, 22 julij 2024
Ninja želve (2007)
(Teenage Mutant Ninja Turtles) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Ninja želve - Teenage Mutant Ninja Turtles
akcija / animiran / pustolovski   |  85 min
DRŽAVA: Hongkong | ZDA
REŽIJA: Kevin Munroe
SCENARIJ: Kevin Eastman , Kevin Munroe , Peter Laird
IGRALCI: Chris Evans, Laurence Fishburne, Sarah Michelle Gellar, Ziyi Zhang, Mako, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Stephen G. Lumley
PRODUCENT: Galen Walker , Paul Wang , Thomas K. Gray
IZVRŠNI PRODUCENT: Francis Kao , Frederick U. Fierst
Ninja želve se vračajo na velika platna. Tokrat se predstavljajo v najnovejši računalniški animaciji, ki jim v 21. stoletju prinaša povsem nov izgled. Film je sinhroniziran v slovenščino.


Po porazu smrtnega sovražnika Shredderja so se Ninja želve med seboj odtujile. Podgana sensei, mojster Splinter, se trudi, da bi jih obdržal skupaj, toda še bolj ga skrbijo nenavadni dogodki v New Yorku. Mogočni industrijalec Max Winters namreč oblikuje vojsko starodavnih pošasti, ki naj bi zavladale svetu. Zaustavi jih lahko samo neustrašna ekipa Ninja želv - junakov v polovičnem oklepu -- Leonardo, Michelangelo, Donatello in Raphael! S pomočjo svojih starih zaveznikov, April O'Neil in Caseyja Jonesa, se želve podajo v najhujši boj doslej. Znova se morajo spopasti s skrivnostnimi temnimi silami, ki se s svojimi ninja veščinami dokazujejo pod okriljem Wintersa.


Glasove pri slovenski sinhronizaciji so posodili:

RAPHAEL / Jernej Kuntner
LEONARDO / Lovro Lah
DONATELLO / Tomaž Klepač
MICHELANGELO / Sašo Stare
SPLINTER / Jure Mastnak
APRIL / Nina Ivanič
WINTERS / Jure Mastnak
VAŠČANKA / Iris Mulej
PANTERA / Lepi Dasa
VOJAK VOZNIK / Filip Kocjančič
GENERALKA SERPIENTE / Neža Marolt
PUNCA / Neža Marolt
POROČILA / Jure Mastnak
RADIJSKI NAPOVEDOVALEC / Jure Mastnak
PRISTANIŠKI DELAVEC / Tomaž Klepač
CASEY / Gregor Gruden
KARAI / Mira Berginc
GENERAL AGUILA / Štefan Kušar
GENERAL GATO / Jure Košir
POSLUŠALEC / Jure Košir
ROPAR / Igor Potočnik
KUHAR / Miki Vlahovič
ROPAR 1/Srečko Kermauner
POLICAJ/ Miha Zajec
OČIVIDEC/ Luka Per


Pošlji razglednico Pošlji razglednico Pošlji razglednico Pošlji razglednico Pošlji razglednico Pošlji razglednico


Produkcija slovenske sinhronizacije: STUDIO RITEM
Režija sinhronizacije: JERNEJ KUNTNER
Tonski tehnik: IGOR POTOČNIK
Finalni miks: BORUT BERDEN
PRODUKCIJA FILMA


Naredimo film, fantje...
Ninja želve sta leta 1984 ustvarila Peter Laird in Kevin Eastman. Kevin Munroe, scenarist in režiser animiranega celovečerca, pravi, da je njuna stvaritev odgovor na vse druge superjunake. "Izvirni strip je izšel na črnobelih straneh v nakladi 3.000 izvodov, ki so bili na presenečenje vseh razprodani nemudoma."
V enem samem letu je nastala animirana televizijska serija, v naslednjih devetih letih pa so si sledili trije igrani celovečerci, ki so gledalce popeljali v svet povsem nove animatronike in koreografije borilnih veščin.
Producent Thomas K. Gray, ki se je v tej vlogi dokazal tudi v predhodnih filmskih izvedbah Ninja želve, pravi, da so tokrat "Želve" želeli popeljati na višjo raven in ustvariti nekaj revolucionarnega. "Že več kot dvajset let so ene izmed najbolj priljubljenih igrač po Ameriki, Evropi, Avstraliji in v nekaterih azijsko-pacifiških državah. Ob izredni uspešni animirani seriji in kultnem stripu smo oboževalcem želeli ponuditi nekaj novega."


Tja, kamor do sedaj ni stopila še nobena "Želva"...
Produkcija Ninja želv je potekala približno 28 mesecev na dveh precej različnih lokacijah: Sherman Oaks v sončni južni Kaliforniji ter druga stran Tihega oceana, Hong Kong. V Hong Kongu je sodelovalo več kot 300 oblikovalcev, v Los Angelesu pa skoraj 70. Takšen projekt bi bil glede na ogromno razdaljo med lokacijama pred obdobjem hitre internetne povezave skorajda nemogoč. Munroe pravi, da je bil Hong Kong oddaljen le klik z miško. "Tudi časovna razlika nam ni delala preglavic. Ko je v Los Angelesu ura pet popoldne, je v Hong Kongu devet zjutraj. Z video konferenco smo mi tu zaključili dan, tam pa so ga začeli."

"Zanimivo je bilo sodelovati z oblikovalci iz Hong Konga, saj zelo cenijo borilne veščine," nadaljuje Munroe in dodaja, da gre za fante, ki so odraščali ob akcijskih kung- fu filmih. "Ko sem jim rekel, da želim, da v določenem prizoru ustvarijo lasten kung-fu film, so noreli od navdušenja".
Pri oblikovanju zgodbe so se ustvarjalci filma odločili za povsem novo poglavje v življenju želv. Osredotočili so se na vsako želvo posebej ter poudarili družinske vezi, ki so se od zadnjega filma precej spremenile.


Digitalna podoba junakov
Velik del zaslug za prepričljivo podobo pogumnih bojevnikov gre nedvomno oblikovalcem, katerih naloga je bila ustvariti mišičevje želv, ob tem pa podrobnosti, kot so prosojnost kože in posebne značilnosti posameznih likov. Za želve so oblikovali popoln mišični sistem, saj ne nosijo drugega kot pas in polovični oklep. Vsaka je dobila edinstvene lastnosti. Pri Raphaelu na primer izstopajo žile, Michelangelo ima pege.
Animatorjem je velik izziv predstavljala tudi mutirana kanalska podgana Splinter, ki jo poznamo po njeni obleki in krznu. Oblikovali so jo tako, da so kar najbolje vidni učinki gibanja in zunanjih dejavnikov.
Največji izziv pa je bil nedvomno znova prepričati in navdušiti zveste oboževalce, ob tem pa ustvariti povsem novo podobo likov. Ustvarjalci so se ponovno vrnili k stripu, ki je po besedah Toma Grayja izreden. Slednji je prepričan, da bo celovečerec navdušil tako stare kot tudi nove oboževalce.


FILMSKA EKIPA


KEVIN MUNROE (režija/scenarij) se v zadnjih desetih letih posveča izključno animaciji. Med njegove mojstrovine sodijo televizijske serije, celovečerci, stripi in računalniške igrice. Ninja želve so njegov režiserski prvenec med celovečerci, čeprav se je v svetu animacije pred tem že preizkusil kot scenarist in producent.
Kot scenarist, oblikovalec in režiser je sodeloval s številnimi svetovno znanimi družbami, kot so Walt Disney Studios, Warner Bros., Cartoon Network, Fox, The Jim Henson Company, Stan Winston Studios in Nickelodeon. Napisal je odlično ocenjen strip El Zombo Fantasma (Dark Horse Comics) in Olympus Heights (IDW Publishing). Za ABC Family in TV-Loonland je ustvaril božični kratki film Donner.
Animation Magazine ga je uvrstil med najbolj zveneča imena v svetu računalniške animacije. Trenutno po predlogi priljubljene japonske animirane serije Gatchaman piše scenarij za celovečerec, ki ga bo tudi režiral.
NINJA ŽELVE NA DVD-ju!!!
NINJA ŽELVE PRIŠLE TUDI V KOPER
Ekipa Ninja želv na premieri v Mariboru
NINJA ŽELVE V ŽIVO!
POSEBNA PROJEKCIJA NINJA ŽELV
Ninja želve tudi v živo
LEPI DASA JE LEPI NINJA!
Digitalna podoba NINJA ŽELV
Ninja želve v reviji Nova


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT