Krvava_igra / Cry_Wolf - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 25 maj 2024
Krvava_igra (2005)
(Cry_Wolf) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Krvava_igra - Cry_Wolf
grozljivka / misterični / triler   |  90 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Jeff Wadlow
SCENARIJ: Beau Bauman , Jeff Wadlow
IGRALCI: Jared Padalecki, Jon Bon Jovi, Julian Morris, Lindy Booth, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Romeo Tirone
PRODUCENT: Beau Bauman
IZVRŠNI PRODUCENT: Dave Bartis


Zgodba


V novem najstniškem trilerju Krvava_ igra se osem nič hudega slutečih srednješolcev zabava z igro laži. Kmalu zatem se soočijo z zločinom in spoznajo, da nihče ne verjame lažnivcu... niti takrat, ko dejansko govori resnico.

Po številnih izgredih na njegovi zadnji šoli se Owen Matthews (Julian Morris) vpiše na Westlake Prep, kjer je bila pred kratkim v temačnem gozdu v bližini šole umorjena punca. Owen hitro postane član neuradnega kluba lažnivcev, v katerem spozna lepo in prebrisano Dodger (Lindy Booth) in gobezdavega in razdražljivega Toma (Jared Padalecki). Owen predlaga igrico, ki ne bi ostala zgolj za šolskimi zidovi. Po internetu razpošljejo novico, da je nedavni umor zagrešil serijski morilec "Volk", ki načrtuje nov napad.

Nagajivi najstniki za načrtovane žrtve izberejo ljudi, ki jih poznajo najbolje - eden drugega. Ko učitelj novinarstva Rich Walker (Jon Bon Jovi) skupino posvari pred napadalci, ki prežijo na internetu, Owen dobi pomisleke glede izmišljene zgodbe. Opisane žrtve nenadoma začnejo izginjati in Owen, Dodger in Tom ne morejo več presoditi, kje se končajo laži in kje prične resnica. Ko nekdo - ali nekaj - začne loviti same igralce, postane igra strašljivo resnična.

Cinemania group in Focus Features predstavljata Krvavo_ igro režiserja Jeffa Wadlowa, ki se je ob Beau Baumanu podpisal tudi kot scenarist. Za produkcijo je poskrbel Beau Bauman, izvršna producenta sta David Bartis in Doug Liman, direktor fotografije Romeo Tirone. Igralsko zasedbo sestavljajo Julian Morris, Lindy Booth, Jared Padalecki, Jon Bon Jovi...


O projektu


Soscenarist in režiser Krvave_igre Jeff Wadlow je zmagovalec prvega filmskega festivala Chrysler s prvo nagrado milijon dolarjev. Krvavo_igro je napisal s producentom Beaujem Baumanom. Jeff in Beau sta med študijem filma in televizije na Univerzi v južni Kaliforniji ustvarila kratki film The Tower of Babble, ki je Jeffa uvrstil na natečaj Chrysler. Po sedmih mesecih je osvojil prvo nagrado - milijon dolarjev za financiranje režiserskega prvenca. Natečaj je vključeval dva kratka filma in uresničitev scenarija za celovečerec. Po kratkem filmu Manual Labor se je uvrstil med pet finalistov.

Med pisanjem scenarija z Beaujem je moral Jeff med drugim predstaviti zamisli za igralsko zasedbo, posneti predstavitev predlaganega filma z dialogi in prizori iz prvega osnutka scenarija. Z izdelkom je prepričal sodnike, med katerimi sta bila tudi izvršna producenta Krvave_igre David Bartis in Doug Liman.


Igralska zasedba


JULIAN MORRIS (Owen) je svojo igralsko kariero začel v gledališču Anne Scher v Londonu. Pri 13-ih letih ga je tam opazil režiser uspešne britanske televizijske serije The Knock in mu ponudil vlogo, kateri so sledile številne televizijske vloge. Tri sezone je nato igral pri Royal Shakespeare Company in nabiral izkušnje pri uglednih režiserjih, kot so Steven Pimlott, Tim Albery in Elijah Moshinsky, ter igral ob izrednih igralcih Simonu Russellu Bealeu, Samuelu Westu in Rogerju Allamu. Leta 2004 je ob Geraldine McEwan zaigral v televizijskem filmu The Murder at the Vicarage Charlesa Palmerja. V Ameriki se je predstavil z glavno vlogo v neodvisnem celovečercu Jima Wilsona Whirlygirl.

LINDY BOOTH (Dodger) smo pred kratkim lahko videli v celovečercih Dawn of the Dead Zacka Snyderja in Wrong Turn Roba Schmidta. Leta 2002 je na DVD Premiere Awards za vlogo v filmu Joea Chappellea The Skulls II prejela nagrado za najboljšo stransko igralko. Zaigrala je še v celovečercih Hollywood North Petra O'Briana, Rub & Tug Soo Lyu, Century Hotel Davida Weaverja, v katerem je imela dvojno vlogo, in Lucid Seana Garrityja, ki se je premierno zavrtel lani na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu. Televizijskim gledalcem se je predstavila v serijah The Famous Jett Jackson, The 4400, Relic Hunter, Odyssey 5 in Eerie, Indiana ter odlično sprejeti miniseriji Roberta Allana Ackermana Life with Judy Garland: Me and My Shadows. Je tudi odlična gledališka igralka. Vloga v igri Forget Me Not ji je prinesla nagrado Individual Merit.

JARED PADALECKI (Tom) trenutno igra v novi seriji WB Networka Supernatural. Gledalci ga bolj poznajo po večletni vlogi v seriji Gilmore Girls. Na malih zaslonih je prepričal tudi v filmu Grega Beemana A Ring of Endless Light. Zaigral je v celovečercih House of Wax Jaumeja Collet-Serre; Cheaper by the Dozen Shawna Levyja; New York Minute Dennie Gordon (ob Mary-Kate in Ashley Olsen) in Flight of the Phoenix Johna Moorea.

JONA BON JOVIJA (Rich Walker) najbolje poznamo kot pevca skupine Bon Jovi, katere albumi so se do sedaj prodali že v več kot stomilijonski nakladi. Jon je napisal in posnel uspešnico "Blaze of Glory" za celovečerec Geoffa Murphyja Young Guns II. Pesem mu je prinesla zlati globus in nominaciji za oskarja in grammyja. V omenjenem filmu je odigral tudi manjšo vlogo, tej pa so sledile še druge, med drugim v filmu Davida Anspaugha Moonlight and Valentino (za vlogo je prejel nagrado Motion Picture Club's Premiere Performance), Johna Duigana The Leading Man, Stephena Gyllenhaala Homegrown, Jonathana Mostowa U-571 in Mimi Leder Pay It Forward. Njegov najnovejši projekt je celovečerec Arthurja Hillerja National Lampoon's The Trouble with Frank.

SANDRA McCOY (Mercedes) se je po plesni in pevski karieri posvetila igranju. Preizkusila se je v televizijskih serijah CSI in CSI: Miami in filmu Johna Schultza Like Mike, Toma Bradyja The Hot Chick, Peytona Reeda Down with Love in Marka Rosmana A Cinderella Story.


Filmska ekipa


JEFF WADLOW (režija/scenarij) je po študiju filma in televizije v južni Kaliforniji prejel štipendijo USC Associates Endowment za akademske dosežke. Izbran je bil za enega izmed desetih finalistov za nagrado Coca-Cola Refreshing Filmmaker. Zatem je ustvaril, režiral in igral v kratkem filmu The Tower of Babble (za scenarij in produkcijo zaslužna tudi Beau Bauman in Matt Stuecken, vlogo pripovedovalca je prevzel Kevin Spacey). Film je nanizal uspehe na več kot 30 mednarodnih in domačih filmskih festivalih in prejel številne nagrade.

Jeff je po zaključenem študiju prejel nagrado Georgea Méliesa za inovacije. Na otvoritvenem večeru filmskega festivala v Virginii je predstavil svoje kratke filme. Na prvem filmskem festivalu Chrysler je prejel prvo nagrado milijon dolarjev za svoj prvi celovečerec Krvava_igra.

Med njegove filmske projekte sodita še kratki film Manual Labor in predstavitveni film Living the Lie, ki je bil navdih za Krvavo_igro in v katerem sta zaigrala Topher Grace in Estella Warren (v okviru festivala Chrysler). Kot scenarist in režiser je zaslužen tudi za kratki animirani film Catching Kringle, v katerem sta glas posodila Danny DeVito in Larry King. Kot igralec se je med drugim pojavil v celovečercu Michaela Bayja Pearl Harbor in televizijski seriji Roswell.

Pred kratkim je ustvaril The Adrenaline Film Project, program, ki predstavlja navdih ustvarjalcem filma, da ustvarijo in dokončajo kratki film v zgolj 72 urah.
V KINU: maj 2024
 Samsara / Samsara  Samsara
(Samsara)
16. 05. 2024
 Roparka Lucy / Lucy ist jetzt Gangster  Roparka Lucy
(Lucy ist jetzt Gangster)
23. 05. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT