Udarna novica / Breaking News - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 25 maj 2024
Udarna novica (2004)
(Breaking News) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Udarna novica - Breaking News
akcija / kriminalka   |  90 min
DRŽAVA: Hongkong | Kitajska
REŽIJA: Johnny To
SCENARIJ: Chan Hing-Kai
IGRALCI: Kelly Chen, Nick Cheung, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Siu-keung Cheng
PRODUCENT: Cao Biao , Johnny To
IZVRŠNI PRODUCENT: Buting Yang , John Chong
Zgodba


Ko televizijska postaja v živo prenaša, kako pet bančnih roparjev v balističnem spopadu sramotno porazi policijski bataljon, kredibilnost policije naglo upade. Policisti hočejo storiti vse, da bi roparje ujeli, zato se jih zbere približno trideset tisoč in postavi zasedo na vseh možnih izhodih in mestnih mejah.

Medtem ko detektiv Heng (Nick Cheung) z oddelka za organiziran kriminal dela na drugem primeru, po naključju odkrije skrivališče roparjev. Petčlansko tolpo, ki jo vodi hladnokrvni Yuan (Richie Ren), kmalu oblega več tisoč policistov. V stavbo vstopi tudi Heng s svojimi možmi.

Inšpektorica Rebecca (Kelly Chen) se odloči, da se bo postavila ob bok medijem in akcijo prenašala v živo. V stavbo vstopi v spremstvu specialcev, ki imajo na čeladah pritrjene kamere, in medijem posreduje posnetke v živo. Hong Kong je prikovan pred televizijske zaslone in spremlja najnovejše dogodke.

V stavbi se nahaja še ena tolpa, ki pa je policisti ne opazijo. Henkova ekipa je napadena z dveh strani in žrtve so številne. Rebecca prireja posnetke in pošilja samo dobre novice. Šele ko Yuan nekaj prebivalcev vzame za talce in posreduje posnetek televizijskim postajam, mora inšpektorica v javnost poslati resničen posnetek z vsemi krvavimi podrobnostmi.

Tolpi se dogovarjata za zavezništvo, Rebecca pa se še naprej pogaja s Yuanom in ga roti, naj se preda. Vendar pri tem ne ve, kako Yuan in Heng sploh izgledata. Ko zamenja Yuana za Henga, ki uspešno reši talce, se Yuan odloči uporabiti svojo novo identiteto ne le za beg temveč tudi za osvajanje lepe policistke...

Igralska zasedba


Richie Ren (Yuan)
Azijski ljubljenec in pop idol številka 1 je navdušil s svojim preprostim igralskim slogom in fantovsko nedolžnostjo v celovečercih Fly Me to Polaris, Summer Holiday, Summer I Love You in Elixir of Love. V filmu Silver Hawk je zaigral zanj neobičajno vlogo nepremišljenega detektiva.

Nick Cheung (Heng)
Dolgoletni televizijski igralec je pritegnil režiserja Wonga Jinga in na filmskih platnih navdušil v celovečercu The Conman in nadaljevanju The Conmen in Vegas. V njegovo filmografijo sodita med drugim tudi filma Ah Kam Ann Hui in The Duel Andrewa Laua.

Kelly Chen (inšpektorica Rebecca)
"Kraljica plesne glasbe" v Aziji je svoj sloves v svetu glasbe prenesla tudi v svet filma. Za vlogo v celovečercu Whatever Will Be, Will Be je prejela nominacijo na hongkonških films, kih nagradah v kategoriji najboljša nova igralka. Dokazala se je v izredno uspešnem Calmi Cuori Appassionati, nazadnje pa je prepričala v filmu Internal Affairs III.

Filmska ekipa


Johnnie To (režiser)
Johnnie Tois je z več kot 25-letno kariero danes eden izmed vodilnih hongkonških režiserjev. V 80-letih prejšnjega stoletja je dosegel komercialni uspeh s filmi, kot sta Good-bye Ah Long in The Heroic Trio, v 90-ih letih pa se je lotil bolj osebnih projektov, potem ko je ustanovil neodvisno produkcijsko hišo Milkyway Image. V zadnjem času s svojo filmsko estetiko prodira na zahod in na več filmskih festivalih predstavlja svoje delo, med drugim celovečerca The Mission in Fulltime Killer. Leta 2003 je doživel prvenec na newyorškem festivalu in sicer s filmom PTU.
Johnnie To in njegova Udarna novica
Necenzurirana Udarna novica
V KINU: maj 2024
 Samsara / Samsara  Samsara
(Samsara)
16. 05. 2024
 Roparka Lucy / Lucy ist jetzt Gangster  Roparka Lucy
(Lucy ist jetzt Gangster)
23. 05. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT