Wicker Park / Wicker Park - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   petek, 14 junij 2024
Wicker Park (2004)
(Wicker Park) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Wicker Park - Wicker Park
misterični / romantični / triler   |  114 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Paul McGuigan
SCENARIJ: Brandon Boyce , Gilles Mimouni
IGRALCI: Diane Kruger, Josh Hartnett, Matthew Lillard, Rose Byrne, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Peter Sova
PRODUCENT: Andre Lamal , Gary Lucchesi , Marcus Viscidi , Tom Rosenberg
IZVRŠNI PRODUCENT: Georges Benayoun


Zgodba

Wicker Park, Chicago. Trgovina s fotoaparati. Skozi izložbeno okno Matthew na ulici zagleda dekle, ki mu je izredno všeč. Ko vidi, da si ogleduje izložbo trgovine s čevlji, ki je last njegovega najboljšega prijatelja Lukea, se domisli načina, kako bi jo spoznal. Začne se romanca, ki njegovo življenje obrne na glavo.

Matthew in Lisa sta srečna zaljubljenca, njuna ljubezen se zdi neskončna. Nekega dne pa Lisa izgine. Mathewu edino sled razkrije vodja njenega plesnega društva. Lisa naj bi sprejela ponudbo londonskega gledališkega društva. Ji je pomenil tako malo, da si ni zaslužil niti slovesa? Je bila njuna ljubezen sploh resnična? Mathewa temačne misli posrkajo v neizbežen vrtinec.

Dve leti kasneje. Mathew se vrne iz New Yorka. Staremu prijatelju zaupa, da dela v oglaševalskem podjetju in je zaročen s hčerko svojega šefa. Pripravlja se na službeno pot na Kitajsko, kjer naj bi sklenil pomemben posel.

Nad Mathewom je še vedno oblak dvoma glede Lisinega izginotja, a zdi se, da se je pomiril s svojim novim življenjem in je pripravljen na odločilni korak. Ko v restavraciji čaka na svojo zaročenko, zagleda Liso. Skuša ji slediti, a jo izgubi. Je bila ona? Postavljen je pred težko odločitev. Naj ujame letalo ali zanemari poslovne načrte in poišče Liso? Njegova strast je močnejša od službenih obveznosti na Kitajskem. V nevarnosti je tudi zaroka. Ta odločitev ga lahko spremeni za vedno, a Mathew je obseden z Liso. Poiskati jo mora in šele nato jo bo morda lahko pozabil.

Cinemania group in Lakeshore Entertainment predstavljata romantični triler Wicker Park z Joshom Hartnettom, Rose Byrne, Matthewom Lillardom in Diane Kruger. Režiral ga je Paul McGuigan po scenariju Brandona Boycea, ki temelji na scenariju Gillesa Mimounija za celovečerec L'Appartement,

"Ne poznate celotne zgodbe…"

Igralska zasedba

JOSH HARTNETT (Matthew) se je gledalcem prvič predstavil v vlogi Michaela 'Fitza' Fitzgeralda v televizijski seriji Cracker. Svoj filmski prvenec je zabeležil leta 1998, ko je ob Jamie Lee Curtis navdušil v celovečercu Halloween: H20. Vloga mu je prinesla nominacijo za MTV-jevo filmsko nagrado za najboljšega novinca. Še istega leta je zaigral v filmu Roberta Rodrigueza The Faculty. Leto kasneje je ob Kirsten Dunst navdušil v odlično ocenjeni črni komediji The Virgin Suicides, režiserskem prvencu Sofie Coppole.
Leta 2001 je prepričal s tremi vlogami in sicer antagonista Huga v celovečercu O, sodobni različici Shakespearovega Othella, Dannyja Walkerja v mojstrovini Michaela Bayja Pearl Harbor, ki je blagajno napolnila z več kot milijardo dolarjev, in Matta Eversmanna v uspešnici Ridleyja Scotta Black Hawk Down, posneti po predlogi istoimenskega romana Marka Bowdena iz leta 1999. Leta 2002 mu je NATO/ShoWest dodelil nagrado za najboljšega igralca prihodnosti.
Pred kratkim je posnel celovečerec Mozart and the Whale scenarista Rona Bassa, ljubezensko zgodbo para z Aspergerjevim sindromom, obliko avtizma, videli pa smo ga še v filmih Hollywood Homicide, 40 Days and 40 Nights, Blow Dry, Town and Country in Here on Earth.

ROSE BYRNE (Alex) je ljubljenka domačega avstralskega občinstva, s svojo lepoto in naravnim talentom pa že nekaj let razveseljuje tudi v Hollywoodu.
Na filmskih platnih smo jo videli v vlogi Briseis v epskem filmu Troy Wolfganga Petersena, v katerem so ji družbo delale zvezde Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Julie Christie, Peter O'Toole, Sean Bean in Diane Kruger. Mednarodni sloves si je priigrala z vlogo zveste Dormé v Star Wars Episode II: Attack of the Clones Georgea Lucasa. Sledila je glavna vloga v celovečercu I Capture the Castle, angleški romanci v 30-ih letih prejšnjega stoletja, posneti po romanu pisateljice Dodie Smith.
Že med študijem je odigrala številne televizijske vloge v Avstraliji, leta 1999 pa se je dokazala v odlično sprejeti in ocenjeni komediji Gregorja Jordana Two Hands. Sledila je njena prva glavna vloga v celovečercu Clare Law The Goddess of 1967, ki ji je leta 1999 na mednarodnem beneškem filmskem festivalu prinesla nagrado Copa Volpi za najboljšo igralko . Ob Sinead Cusack, Samu Neillu in Matthewu Newtonu je prepričala tudi v odlično ocenjenem My Mother Frank.

MATTHEW LILLARD (Luke) postaja eden najbolj iskanih talentov Hollywooda. Na filmska platna prihaja s komedijo Without A Paddle (ob Sethu Greenu in Daxu Shepardu) Stevena Brilla. Poznamo ga po animiranem liku Shaggy v celovečercu Scooby Doo: Monsters Unleashed in njegovem izredno uspešnem predhodniku Scooby Doo.
Svojo prvo filmsko vlogo je ob Kathleen Turner in Ricki Lake odigral v filmu Johna Watersa Serial Mom, prelomnica pa je bila grozljivka Scream, v kateri je s prepričljivo vlogo serijskega morilca naletel na pohvalo kritikov in si priigral mednarodno slavo. V njegovo filmografijo sodijo še Mad Love, Thirteen Ghosts, She's All That, Summer Catch, Love's Labour's Lost, S.L.C. Punk, Wing Commander, Senseless, The Curve, The Perfect Score in A Very Muppet Christmas Movie.
Pred kratkim se je prvič preizkusil na londonskem odru v komediji Fuddy Meers producentov Sama Mendesa in Cara Newlinga, zaigral pa je tudi v HBO-jevem filmu If These Walls Could Talk (ob Cher in Anne Heche).

DIANE KRUGER (Lisa) je odigrala svojo prvo mednarodno vlogo (Helen) v Petersenovem celovečercu Troy. Njen najnovejši projekt je akcijska pustolovščina Jona Turtletauba National Treasure (ob Johnu Cageu), kmalu pa bo z Edom Harrisom začela snemati film Agnieszke Holland Copying Beethoven.
Nemka je bila po študiju plesa v Londonu model, nato pa se je vpisala v pariško igralsko šolo Ecole Fleuron, kjer je prejela nagrado Classe Libre za najboljšo igralko. Njen prvi celovečerec je bil neodvisna produkcija iz leta 2003 The Piano Player. Vloga v odličnem francoskem filmu Mon Idole ji je prinesla nominacijo za cezarja, sledil pa je prav tako francoski celovečerec Michel Vaillant. Leta 2003 je na filmskem festivalu v Cannesu prejela nagrado Chopard Trophy za filmsko odkritje leta.

JESSICA PARÉ (Rebecca) je zaigrala v filmih Gorilla, Dangerous Acquaintances, Posers, Bollywood-Hollywood, Napoleon, Lost and Delirious, En Vacances in Stardom ter televizijskem filmu Lives of the Saints. Redno nastopa v WB-jevi seriji Jack & Bobby, pohvali pa se še z gledališkimi igrami Elegies, Stumbling, Robin Hood, Godspell, The Lion, The Witch…, The Taming of the Shrew, The Matchmaker, Fen, Brementown Musicians, Peter Pan in An Actor's Nightmare.

Filmska ekipa

PAUL MCGUIGAN (režiser) je leta 2002 režiral celovečerec The Reckoning, podpisal pa se je tudi pod filma Gangster No. 1 in The Acid House. S slednjim je prejel nagrado za najboljši celovečerec na newyorškem underground filmskem festivalu, nagradi Royal Television Society za najboljšega novinca in dramo, na filmskem festivalu v Stockholmu nagrado za najboljši celovečerec in na Prix Italia za najboljšo dramo.
Za televizijo je režiral Playing Nintendo with God, Football, Faith and Flutes (nominacija za nagrado BAFTA v kategoriji najboljši dokumentarec), MTV World Tour - Cuba, Lonely Planet - New York, Radio 1…As It Is, Go-Go Archipelago, Lonely Planet - La Ruta Maya, Passengers, Carnography in Walk on the Wide Side.

BRANDON BOYCE (scenarist) je napisal scenarij za celovečerce Apt Pupil, Aces, Green and Black (po romanu Killing Floor) in Serpentine. Pred nedavnim je za Dimension Films napisal scenarij za grozljivko Backwater, ki je trenutno v predprodukciji.

GILLES MIMOUNI (scenarist) je napisal scenarij in režiral L'Apartement, na katerem temelji Wicker Park. Njegov prihodnji projekt je scenarij za triler The Bird Watcher.

 • Premiera filma Wicker Park


 • Premiera filma Wicker Park
  Wicker Park kmalu pri nas
  V KINU: junij 2024
   Lansko poletje / L'été dernier Lansko poletje
  (L'été dernier)
  20. 06. 2024


  PRVA STRAN

  NOVICE
  Mediji o nas
  Arhiv


  KINO
  V kinu
  Arhiv


  DVD
  Na DVD-ju
  Arhiv


  BOX OFFICE
  Distribucija - SLO
  Top all time - SLO
  Obisk - SLO


  PRESS

  POVEZAVE  O NAS

  KONTAKT

  Facebook Cinemania group
  KONTAKT