Cvitkovič zopet slavi / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   četrtek, 29 februar 2024
torek, 18. oktober, 2005 NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Cvitkovič zopet slavi
OdgrobadogrobaJan Cvitkovič je na 21. filmskem festivalu v Varšavi v okviru filmskega marketa prejel nagrado CentEast za najboljši film prikazan v času regionalnega sejma CentEast - Warshaw screenings. Nagrado so podelili akreditirani filmski delavci na festivalu, izročil pa jo je Jaroslaw Sander direktor Filmske produkcije pri Televiziji POLSAT, ki prispeva tudi denarni del nagrade v višini 2500 evrov.
Festival se je odvijal od 7. do 16. oktobra in je drugi tekmovalni festival, ki ga je obiskal film Odgrobadogroba in prejel tudi že svojo drugo nagrado. Film Odgrobadogroba je bil uvrščen v tekmovalno sekcijo Novi filmi, novi režiserji in bil prikazan tudi na prvem CentEast filmskem marketu, ki se odvija v okviru festivala in kjer so predstavljeni filmi iz osrednje in vzhodne Evrope.

Film Odgrobadogroba je svetovno premiero doživel na 53. mednarodnem filmskem festivalu v San Sebastianu in tam prejel nagrado ALTADIS- New directors award za najboljši prvi in drugi film režiserja.

Prav tako je film v ponedeljek 17.10. ob 20. uri svečano otvoril 3. zagrebški filmski festival. Svečane premiere se je udeležil tudi režiser in avtorska ekipa filma. Film bo nastopil v tekmovalni sekciji festivala in se potegoval za nagrado Zlati voziček, ki ga bo podelila žirija, ki jo sestavljajo kitajski režiser in igralec Li Yang, nizozemski producent Denis Vaslin in srbski igralec Slavko Štimac.

Odgrobadogroba je nastal v produkciji produkcijske hiše STARAGARA iz Ljubljane in koprodukciji Propeler Film iz Zagreba ter TV Slovenija. Film sta finančno podprla Filmski sklad Republike Slovenije in Ministrstvo za kulturo republike Hrvaške. V glavnih vlogah nastopajo Gregor Baković, Drago Milinović, Sonja Savić, Mojca Fatur in Brane Grubar.

 • Več o filmu Odgrobadogroba
 • Cinemania group
  ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
  Dedek gre na jug že v kinu
  Prihaja v kino - HOPE
  Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
  Že v kinu - Padati
  Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
  Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
  Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
  Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
  V kinu SODNICA


  PRVA STRAN

  NOVICE
  Mediji o nas
  Arhiv


  KINO
  V kinu
  Arhiv


  DVD
  Na DVD-ju
  Arhiv


  BOX OFFICE
  Distribucija - SLO
  Top all time - SLO
  Obisk - SLO


  PRESS

  POVEZAVE  O NAS

  KONTAKT

  Facebook Cinemania group
  KONTAKT