Odvisniki od seksa / Thanks for Sharing - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   petek, 14 junij 2024
Odvisniki od seksa (2012)
(Thanks for Sharing) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Odvisniki od seksa - Thanks for Sharing
drama / komedija   |  112 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Stuart Blumberg
SCENARIJ: Stuart Blumberg , Matt Winston
IGRALCI: Mark Ruffalo, Tim Robbins, Gwyneth Paltrow, Pink, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Yaron Orbach
PRODUCENT: David Koplan , Miranda de Pencier
IZVRŠNI PRODUCENT: Edward Norton
V izredno zabavni in ganljivi komediji novinca med režiserji, Stuarta Blumberga, ki je bil predlani nominiran za oskarja za izvirni scenarij (The Kids Are All Right), je v ospredju malce drugačna moderna družina, naključna družina, ki jo sestavljajo trije moški. Člani te družine imajo skupno točko – vsi so odvisniki od seksa, ki krmarijo skozi življenjske, ljubezenske in čustvene zapreke New Yorka. Nit zgodbe o prijateljih, ki si stojijo ob strani ne glede na svoje divje vzpone in padce, vleče izjemna igralska zasedba, oskarjev nominiranec Mark Ruffalo, oskarjevec Tim Robbins in broadwayska zvezda Josh Gad.

Trije moški, nadvse uspešen okoljski svetovalec (Ruffalo), poročen oče z velikimi dosežki, a številnimi dnevnimi izzivi (Robbins), in duhovit, podivjan zdravnik na urgenci (Gad), skušajo premagati svojo odvisnost. Vsak na svojnačin je pameten, šarmanten, a hkrati povsem na dnu. Skupaj pridejo do spoznanja, da njihova sreča morda le ni tako oddaljena, kot se je zdelo.

Film Odvisniki od seksa je režiral Stuart Blumberg, ki je ob Mattu Winstonu prevzel tudi vlogo scenarista. Igralske vloge so si poleg že omenjenih Marka Ruffala, Tima Robbinsa in Josha Gada med drugim razdelili še Gwyneth Paltrow, Joely Richardson, Patrick Fugit in Alecia Moore. Producentsko ekipo sestavljajo producenti William Migliore, David Koplan, Leslie Urdang, Dean Vanech, in Miranda de Pencier ter izvršni producent Edward Norton.

Ozadje ter izjava režiserja in scenarista


Odvisnost je postala ena najkompleksnejših težav 21. stoletja, v dramatični komediji Stuarta Blumberga pa predstavlja tudi podlago za pristne in spreminjajoče se odnose med ljudmi. Blumberg je s soscenaristom Mattom Winstonom prikazal program, sestavljen iz dvanajstih korakov. Pod drobnogledom je skupnost, v kateri prevladujejo tesnoba, nemir, nestabilnost, a tudi skupnost, ki ljudem vliva upanje, ne glede na to, v kako globokih težavah se znajdejo.

Kot scenarist je Blumberg tako kritike kot tudi občinstvo prepričal že leta 2010 s komično dramo The Kids Are All Right. Nominiran je bil za oskarja za najboljši izvirni scenarij. Gre za še eno izmed nenavadnih dramatičnih komedij, ki tokrat spremlja življenje otrok staršev istega spola. Sicer izjemno zabaven in duhovit film s simpatično igralsko zasedbo je sprožil številna provokativna vprašanja o konceptu družine. V celovečercu Odvisniki od seksa se opredeljevanje družine nadaljuje. Blumberg in Winston vztrajata pri ironičnem, realističnem humorju o družinskih muhah, pri čemer pa se osredotočita na še bolj posebno obliko družine: trojico moških, ki se skušajo soočiti s svojo odvisnostjo od seksa.

»Film Odvisniki od seksa je pravzaprav zgodba o prijateljstvu in vezeh med nenavadnimi profili ljudi«, povzema Blumberg. »Vsak izmed trojice ima svoje težave, skupaj pa jim uspe okrepiti občutek povezanosti in pripadnosti, ki jim bo pomagal te težave prebroditi.« »Želela sva poudariti misel, da je v teh časih morda edina rešitev za zlomljenost dejstvo, da smo zlomljeni skupaj. In tak občutek je danes prisoten pri številnih ljudeh,« dodaja Winston.
Otožna Jasmine in Odvisniki od seksa na ...
V KINU: junij 2024
 Lansko poletje / L'été dernier  Lansko poletje
(L'été dernier)
20. 06. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT