Zajčja luknja / Rabbit Hole - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 25 maj 2024
Zajčja luknja (2010)
(Rabbit Hole) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Zajčja luknja - Rabbit Hole
drama   |  91 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: John Cameron Mitchell
SCENARIJ: David Lindsay-Abaire
IGRALCI: Aaron Eckhart, Nicole Kidman, Sandra Oh, Dianne Wiest, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Frank G. DeMarco
PRODUCENT: Nicole Kidman , Gigi Pritzker
IZVRŠNI PRODUCENT: Bill Lischak , Linda McDonough
V izjemno slikovitem, odkritem, nepričakovano duhovitem portretu družine, ki polna upanja išče mogoče v nemogočih situacijah, se Becca in Howie Corbett po nenadni smrti svojega mladoletnega sina skušata vrniti v življenje. Še pred osmimi meseci so bili srečna predmestna družina, ki zdaj išče izhod iz labirinta spominov, hrepenenja, krivde, obtoževanja, sarkazma in srditega besa.

Becca najde tolažbo pri svoji družini in prijateljih. Odpre se svoji ljubeči materi in skrivoma pomaga najstniku, vpletenem v nesreči, ki je vse obrnila na glavo. Howie poišče uteho pri neznancih, ki se spopadajo s podobnimi težavami. Kljub vse večji odtujenosti se par skuša vrniti na stare tirnice. Celovečerec režiserja Johna Camerona Mitchella, drama Zajčja luknja, je intimna zgodba o zakoncih, ki se trudita ponovno odkriti skupno pot, polno lepote, smeha in sreče.


Ozadje in izjava scenarista Davida Lindsayja-Abairea

Zajčja luknja je nastala po scenariju Davida Lindsayja Abairea, sicer slovitega dramatika, katerega istoimenska igra je leta 2006 povsem prevzela newyorško gledališko občinstvo in avtorju za dramsko besedilo prinesla Pulitzerjevo nagrado. Lindsay-Abaire ni nikoli pozabil nasveta ene izmed svojih profesoric, naj piše o tistem, česar se najbolj boji. Njeno misel je povsem razumel šele, ko se mu je rodil sin. "Ko sem pomislil, kaj bi bilo, če bi mi umrl sin, me je prevzel neizmeren strah. In ta strah je bil podlaga za nastanek drame Zajčja luknja." Iz drame je nastala gledališka igra, nekaj let pozneje pa si bodo zgodbo o družinski tragediji in soočenju z izgubo lahko ogledali tudi obiskovalci kinematografov.

Pri ustvarjanju scenarija je imel dramatik priložnost zgodbo Corbettovih prikazati na povsem drugačen način, saj je lahko eni lokaciji, ki jo je omogočal gledališki oder, dodal številne druge. "Kmalu sem spoznal, da bom v celovečercu lahko močno razširil Beccin in Howiejev svet. Dobil sem priložnost, da mnoge dogodke, o katerih v drami zgolj teče beseda, dejansko prikažem gledalcem. Lahko sem na primer ponazoril, kaj se pravzaprav zgodi in kako se počuti Becca, ko v trgovini zagleda mater z njenim otrokom. V takšnem razširjenem svetu sem lahko veliko bolje spoznal like." Pri ustvarjanju dialoga za filmsko uprizoritev Lindsay-Abaire ni pozabil na humor in občutek absurda, pomembna elementa v istoimenski drami. "Želel sem obdržati smisel za humor. Tega ljudje v resničnem svetu ne izgubimo, niti ko nam je najtežje. Corbettovi so bili vedno zabavni ljudje in zdaj, ob tej tragični izgubi, to ne more kar izginiti. Pomembno se mi je zdelo, da so določeni trenutki v filmu tako živahni in zabavni, kot so liki sami."


Igralska zasedba


Nicole Kidman (Becca - nominacije za oskarja, zlati globus, Independent Spirit; producentka), ki je tokrat prevzela tudi vlogo producentke, je mednarodno občinstvo prvič prepričala leta 1989, ko je zaigrala v avstralskem psihološkem trilerju Dead Calm. Leta 2003 je prejela oskarja, zlati globus, nagrado BAFTA in srebrnega medveda za upodobitev Virginie Woolf v uspešnici The Hours. Za oskarja je bila prvič nominirana že leto poprej, za odlično delo v mjuziklu Moulin Rouge. Za to vlogo ter za vlogo v psihološkem trilerju The Others je leta 2002 prejela dvojno nominacijo za zlati globus, pri čemer je bila izbrana za najboljšo igralko v mjuziklu. Prvega od treh zlatih globusov si je prislužila že leta 1996 za vlogo v kriminalni drami To Die For, za to nagrado pa je bila (poleg že omenjene nominacije za vlogo v The Others) nominirana še trikrat, in sicer za vloge v uspešnicah Billy Bathgate (1992), Cold Mountain (2003) in Birth (2005). Treba je poudariti, da se vnovič, tako za oskarja kot tudi za zlati globus, poteguje tudi z vlogo Becce v Zajčji luknji.

Pred kratkim je zaključila snemanje kriminalne drame Trespass, med njene novejše vloge pa sodijo tudi tiste v celovečercih Just Go with It, Australia, Nine, Margot at the Wedding, The Golden Compass in The Invasion.


Aaron Eckhart (Howie - nominacija za Independent Spirit) je bil leta 2007 nominiran za zlati globus in nagrado Independent Spirit za vlogo v režiserskem prvencu Jasona Reitmana, Thank You For Smoking. Svojo prelomno vlogo je odigral v kontroverznem filmu Neila LaButea, In the Company of Men, ki je postal eden najbolj dobičkonosnih filmov leta 1997. Izpostaviti gre tudi odlično ocenjeno vlogo v biografski drami iz leta 2000, Erin Brokovich, v kateri je zaigral ob Julii Roberts.

Pred dvemi leti je ob Jennifer Aniston navdušil v biografski drami Love Happens. Med novejšimi so vloge v filmih The Dark Night, Bill, Nothing Is Private, No Reservations, The Black Dahlia, Conversations with Other Women, Paycheck in The Core. Za Neila LaButea je zaigral tudi v celovečercih Possession, Nurse Betty in Your Friends And Neighbours. Njegova prihajajoča igralska projekta sta akcijska znanstvena fantastika Battle: Los Angeles in pustolovska drama The Rum Diary.


Diane Wiest (Nat) je dvakratna dobitnica oskarja. Prvega je prejela leta 1987 za najboljšo stransko igralko v komični drami Hannah and Her Sisters, drugega pa v isti kategoriji leta 1995, za vlogo v komični kriminalni drami Bullets over Broadway. Slednja ji je prinesla tudi zlati globus. Za oskarja se je potegovala še leta 1990, in sicer z vlogo v komični drami Parenthood. Med nominirankami za zlati globus je bila še trikrat, po že omenjenih filmih Hannah and Her Sisters in Parenthood tudi predlani za vlogo dr. Gine Toll v televizijski seriji In Treatment.

V njeno bogato filmografijo sodijo celovečerci The Purple Rose of Cairo, Radio Days, September, Edward Scissorhands, The Birdcage in Synecdoche, New York. Kmalu jo bomo lahko videli v komediji The Big Year.


Sandra Oh (Gabby) še vedno navdušuje gledalce pred malimi zasloni z vlogo dr. Cristine Yang v izjemno uspešni seriji Grey's Anatomy, ki ji je leta 2006 prinesla zlati globus. V prvih petih sezonah je bila za prepričljivo igro vselej nominirana za emmyja. Pohvali se lahko tudi s številnimi vlogami v celovečercih, kot so Sideways (skupaj z ostalo igralsko zasedbo nagrada Screen Actor's Guild), Defendor, The Night Listener, For Your Consideration in Three Needles. Je dvakratna dobitnica nagrade Genie, kanadske različice oskarja, za glavni vlogi v filmih Double Happiness in Last Night.


Miles Teller (Jason) je predlani gostoval v seriji The Unusuals, zatem pa z Zajčjo luknjo že zabeležil svojo prvo vlogo v celovečercu. Njegova hitro vzpenjajoča kariera tudi že vključuje komediji Footloose in Project X, ki se bosta kmalu pričeli predvajati v kinematografih.


Filmska ekipa


John Cameron Mitchell (režiser - nominacija za Independent Spirit) se je kot scenarist, režiser in igralec podpisal pod komično glasbeno dramo Hedwig And the Angry Inch (2001), ki mu je prinesla nagrado za najboljšo režijo in nagrado občinstva na filmskem festivalu Sundance. Kot igralec je bil nominiran za zlati globus. Pri dokumentarnem projektu Jonathana Caouettea, Tarnation, je leta 2004 prevzel vlogo izvršnega producenta. Dve leti pozneje je režiral in produciral komično romantično dramo Shortbus.

Odigral je številne manjše vloge, med drugim v televizijskih serijah Nothing Sacred, Party Girl in Law & Order. Režiral je glasbene video spote za skupini Bright Eyes in Scissor Sisters. Njegov najnovejši projekt je produkcija animiranega celovečerca The Ruined Cast.


David Lindsay-Abaire (scenarist - nominacija za Independent Spirit) je dramatik, pesnik in scenarist, ki si je z dramsko mojstrovino Zajčja luknja leta 2007 prislužil Pulitzerjevo nagrado.

Med njegovimi dramami so Fuddy Meers, Kimberly Akimbo, Wonder of the World, A Devil Inside ter najnovejša Good People. Ustvaril je tudi že scenarija za prihajajoča celovečerca Guardians of Childhood in Oz: The Great and Powerful.
Trije super filmi na DVDju: ŠE ENO LETO,...
Zajčja luknja tik pred vrati
V KINU: maj 2024
 Samsara / Samsara  Samsara
(Samsara)
16. 05. 2024
 Roparka Lucy / Lucy ist jetzt Gangster  Roparka Lucy
(Lucy ist jetzt Gangster)
23. 05. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT