Ledena past / Frozen - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   ponedeljek, 24 junij 2024
Ledena past (2010)
(Frozen) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Ledena past - Frozen
drama / triler   |  93 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Adam Green
SCENARIJ: Adam Green
IGRALCI: Kevin Zegers, Emma Bell, Shawn Ashmore , Ed Ackerman, Rileah Vanderbilt , ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Will Barratt
PRODUCENT: Peter Block , Cory Neal
IZVRŠNI PRODUCENT: Michael Hogan
Povsem običajen dan na smučišču se za tri obiskovalce spremeni v pravo nočno moro, saj ob koncu obratovalnega časa ostanejo ujeti na sedežnici. Ko se ugasnejo luči, ugotovijo, da so prepuščeni sami sebi. Smučišče bo zaprto vse do prihodnjega konca tedna, mraz pa je vse hujši, zato morajo ob skorajšnji podhladitvi najti rešitev, ki jih bo popeljala na varno. Ko se naposled opogumijo, z grozo ugotovijo, da srhljiv mraz ni njihov edini sovražnik. Ali je njihova volja do preživetja dovolj močna, da bodo premagali strahove in se izognili kruti smrti?


Izjava režiserja Adama Greena:


Nekega jutra sem si ogledal vremensko napoved, kjer so v ozadju prikazovali posnetek s smučarskega središča Big Bear. Ob sedmih zjutraj smučišče še ni delovalo, zato so sedežnice seveda še mirovale. V trenutku sem se spomnil smučanja v otroštvu. Vedno me je bilo izjemno strah, če se je brez razloga ustavila kakšna naprava. Odraščal sem v okolici Bostona, kjer so bila smučišča manjša in ne tako atraktivna kot tista, ki jih oglašujejo v reklamah. Imela so le nekaj sedežnic, ki so zaradi majhnega števila obiskovalcev pogosto obratovale le ob koncu tedna. Spomnil sem se nelagodnih občutkov in vznemirjenosti, ko smo za trenutek obviseli v zraku. Tistega jutra sem sodelavcem v svoji produkcijski hiši ArieScope Pictures razkril zamisel za triler Ledena past. Zgodba se je zdela povsem preprosta - trije smučarji, pozabljeni na sedežnici smučišča v Novi Angliji, ustavljeni do naslednjega vikenda. Brez vprašanj je bil projekt potrjen. Odločili smo se celo, da bomo film producirali povsem sami. "Gre le za tri ljudi na sedežnici. Nič lažjega." Motili smo se. Povsem nepričakovano smo naleteli na izjemen izziv.


Igralska zasedba


KEVIN ZEGERS (Dan Walker) se je uveljavil kot eden najbolj iskanih mladih igralcev v Hollywoodu. Pred dvemi leti je ob Sir Benu Kingsleyju in Jimu Sturgessu zaigral v trilerju Kari Skogland, Fifty Dead Men Walking, ter ob Vincentu D'Onofriu in Sophii Bush v kriminalni drami Francoisa Velleja, The Narrows. Na navdušenje kritikov je naletel z vlogo v neodvisnem filmu Duncana Tuckerja, Transamerica (2005). Njegov prihajajoči igralski projekt je biografska akcija Tonye S. Holly, The Story of Bonnie And Clyde.

Po njegovi prvi vlogi v celovečercu Life with Mikey so sledile uspešne vloge v filmih The Perfect Age of Rock N' Roll, The Stone Angel, Gardens of The Night, Normal, The Jane Austen Book Club, Dawn of the Dead, Air Bud, MVP: Most Valuable Primate, Komodo, Four Days, Treasure Island in Nico the Unicorn.

Oboževalci televizijskih serij ga poznajo po vlogi Damiena v uspešnici Gossip Girl, dokazal pa se je tudi v serijah House, Smallville, Titans, Traders in Street Legal ter televizijskih filmih Incredible Mrs. Ritchie, It Came From the Sky, A Call To Remember Sex, Lies, & Obsession in Timeshare.


SHAWN ASHMORE (Joe Lynch) je najbolj razpoznaven po vlogi v trilogiji X-Men. Trenutno snema miniserijo Bloodletting, ki nastaja po knjižni predlogi Vincenta Lama, Bloodletting & Miraculous Cures. Med njegovi novejši vlogi sodita tisti v televizijskem filmu Diverted in znanstveno fantastičnem trilerju The Ruins.

Njegova kariera je zacvetela leta 1994, ko je prevzel glavno vlogo v televizijskem filmu Guitarman in bil nominiran za nagrado Gemini. Pri sedemnajstih letih si je priigral vlogo v seriji Animorphs. Po dveh sezonah sodelovanja je sledila glavna vloga v novi seriji, In a Heartbeat. Kmalu zatem ga je opazil režiser Bryan Singer, ki mu je ponudil vlogo Roberta Bobbyja Drakea/Icemana v uspešnici X-Men. Prav ta lik je Ashmoreu leta 2004 prinesel MTV-jevo nagrado za najboljšega novinca, in sicer v drugem delu trilogije, X2: X-Men United. Igralska zasedba je med drugim vključevala izjemne igralce, kot so Hugh Jackman, Halle Berry in Anna Paquin. Tako je bilo tudi dve leti pozneje, ko so vsi omenjeni zaigrali v tretjem delu, X-Men: The Last Stand.

Ashmore je leta 2004 odigral glavno vlogo v televizijskem filmu Earthsea in gostoval v izjemno priljubljeni seriji Smallville. Naslednje leto smo ga lahko videli v akcijski komediji Underclassman in drami 3 Needles ter v glavni vlogi v televizijskem filmu, drami Terry.


EMMA BELL (Parker O'Neil) je bila po manjših vlogah v seriji Law and Order, neodvisnih filmih in reklamah naposled izbrana za vidnejšo vlogo v seriji Bedford Diaries. Predlani je z vlogo mladega dekleta v vojni drami Boaza Yakina, Death in Love, v kateri so zaigrali še Jacqueline Bisset, Josh Lucas, Lukas Haas in Adam Brody, navdušila kritike. Film se je premierno zavrtel na filmskem festivalu Sundance.

Lani je gostovala v serijah Ghost Whisperer in Supernatural, letos pa je dopolnjevala igralsko zasedbo v komediji Sebastiana Gutierreza, Elektra Luxxe.


Filmska ekipa


ADAM GREEN (režiser, scenarist)
Po študiju televizijske in filmske produkcije v New Yorku je produciral in režiral televizijske reklame v Bostonu. Svoj prvi celovečerec, komedijo Coffee & Donuts, je s pomočjo prijateljev, ki so prevzeli vlogo igralcev in ekipe, za zgolj 400 dolarjev zrežiral leta 1999. Po sodelovanju v več televizijskih projektih je leta 2006 napisal scenarij in režiral komedijo Hatchet, ki so jo prvič prikazali na filmskem festivalu v Tribeci ter pozneje na številnih festivalih po vsem svetu. MTV jo je uvrstil med deset najboljših filmov leta. Septembra 2007 se je film pričel predvajati tudi v kinematografih in kmalu postal najbolje prodajan celovečerec distributerja Anchor Bay Entertainment. Trenutno je že v produkciji njegovo nadaljevanje.

Leta 2007 je Green na navdušenje kritikov poskrbel za režijo psihološke drame Spiral, v kateri sta zaigrala Joel David Moore in Zachary Levi. Napisal je scenarije za televizijske serije It's a Mall World, Winter Tales in Fairy Tale Police. Slednji dve je tudi režiral.

Pred kratkim je njegova produkcijska hiša ArieScope Pictures producirala grozljivko Paula Soleta, Grace, ki se je premierno zavrtela na lanskem filmskem festivalu Sundance. Mooreov trenutni projekt, pod katerega se bo vnovič podpisal kot scenarist in režiser, je Hatchet II. V njegovem načrtu je tudi režija romantične komedije God Only Knows.
Ledena past iz domačega naslonjača
Prihaja LEDENA PAST
V KINU: junij 2024
 Lansko poletje / L'été dernier  Lansko poletje
(L'été dernier)
20. 06. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT