Kava in cigarete / Coffee and Cigarettes - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS NAGRADNA IGRA POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      PRIHAJA V KINO      |      OZADJA      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   petek, 14 december 2018
Kava in cigarete (2003)
(Coffee and Cigarettes) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Kava in cigarete - Coffee and Cigarettes
glasbeni / komedija   |  95 min
DRŽAVA: Italija | Japonska | ZDA
REŽIJA: Jim Jarmusch
SCENARIJ: Jim Jarmusch
IGRALCI: Bill Murray, Cate Blanchett, Iggy Pop, Roberto Benigni, Steve Buscemi, Tom Waits, Alfred Molina, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Ellen Kuras Frederick Elmes Robby Müller Tom DiCillo
PRODUCENT: Jason Kliot , Joana Vicente


Zgodba

Kava in cigarete je serija enajstih kratkih zgodb, ki na koncu tvorijo celoto.Vsaka sekvenca gosti nekaj likov, ki sedijo okrog mize, pijejo kavo, kadijo cigarete in se pogovarjajo o vsakdanjih stvareh kot npr. kofeinskih tabletah, komikih Abbottu in Costellu, teorijah zarote o Elvisovi smrti, pravilni pripravi angleškega čaja, izumih Nikola Tesla, navidezni rock skupini Sqürl, Parizu v dvajsetih letih in uporabi nikotina kot insekticida. Vsaka sekvenca se pojavi kot razglednica v ČRNO (kava) BELI (cigarete) tehniki. Igralsko zasedbo sestavlja skupina nenavadnih igralcev in glasbenikov.

Igralska zasedba:


ROBERTO BENIGNI
Roberto Benigni se je rodil leta 1952 v družini toskanskih kmetov. V zgodnjih šestdesetih ne more obiskovati šole, zato začne delati v lokalnem cirkusu kot čarovnikov pomočnik. Kmalu se pridruži skupini "Poeti improvvisatori", ki po Toskani gostuje s predstavami na prostem. Leta 1972 se preseli v Rim, kjer z nekaj prijatelji ustanovi alternativno gledališče. Tam deluje do leta 1976, ko napiše scenarij in odigra vlogo v filmu. Od takrat večino svojega časa v vlogi scenarista, režiserja in igralca posveti filmu.

Filmografija (igralec):
La Tigre e la neve (2005) postprodukcija
Coffee and Cigarettes (2003)
Pinocchio (2002)
Astérix et Obélix contre César (1999)
Vita ? bella, La (1997)
Mostro, Il (1994)
Son of the Pink Panther (1993)
Night on Earth (1991)
Johnny Stecchino (1991)
Voce della luna, La (1990)
Piccolo diavolo, Il (1988)
Down by Law (1986)
Non ci resta che piangere (1985)
Tu mi turbi (1983)
Minestrone, Il (1981)
Papocchio, Il (1980)
Clair de femme (1979)
Berlinguer ti voglio bene (1977)

STEVE BUSCEMI
Rodil se je v Brooklynu in svojo prvo vlogo glasbenika z aidsom odigral v filmu "Parting glances" režiserja Billa Sherwooda. Za svoje delo je prejel kar nekaj nagrad in sicer je leta 2002 dobil nagradi "Independent Spirit Award" in "The New York Film Critics Award" ter bil nominiran za nagrado "Golden Globe" za vlogo v filmu "Ghost wold".

Filmografija (igralec):
Delirious (2005) (announced)
Paris, je t'aime (2006) (filming) .... The tourist (segment "1st arrondissement")
Monster House (2006) (post-production) .... Nebbercracker
Charlotte's Web (2006) (post-production) (voice) .... Templeton
Art School Confidential (2006) (completed) (uncredited)
Risen (2005)
Romance & Cigarettes (2005)
The Island (2005)
Big Fish (2003)
Coffee and Cigarettes (2003)
Spy Kids 3-D: Game Over (2003)
Spy Kids 2: Island of Lost Dreams (2002)
Mr. Deeds (2002
Love In the Time of Money (2002)
Ghost World (2000)
Armageddon (1998)
The Big Lebowski (1998)
Con Air (1997)
Kansas City (1996) .... Johnny Flynn
Fargo (1996) .... Carl Showalter
Living in Oblivion (1995) .... Nick Reve
Pulp Fiction (1994) .... Buddy Holly
Rising Sun (1993)
In the Soup (1992) .... Aldolpho Rollo
Barton Fink (1991)
Mystery Train (1989)

IGGY POP
Iggy Pop je bolj poznan na glasbeni sceni, saj predstavlja enega izmed mejnikov v glasbenem ustvarjanju. Njegova glasba se pojavlja tudi v filmskem svetu, kamor rad stopi tudi kot gost oz. igralec.

Filmografija (igralec):
Coffee and Cigarettes (2003)
Snow Day (2000)
The Brave (1997)
The Crow: City of Angels (1996)
Dead Man (1995
Tank Girl (1995)
Atolladero (1995)
Cry-Baby (1990)
Hardware (1990)
The Color of Money (1986)
Sid and Nancy (1986)

BILL MURRAY
Bill Murray je znan po svojih izbranih vlogah v resnih filmih kot tudi v mega filmskih uspešnicah. Med obema stranema mu zelo uspešno uspeva, saj med igralskimi kolegi uživa veliko spoštovanje. Za vlogo Hermana Bluma v filmu Rushmore je prejel nagrade "New York Film Critics Circle", "National Society of Film Critics", "Los Angeles Film Critics Association" in "Independent Spirit Awards". Za vlogo v filmu Zgubljeno s prevodom je prejel nominacijo za oskarja ter nagrado "Golden Globe", za katero pa je bil že poprej dvakrat nominiran.

Filmografija (igralec):
Rob Schneider's Hard R (2006) predprodukcija
The Lost City (2005) postprodukcija
Broken Flowers (2005)
The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)
Garfield (2004) (glas)
Coffee and Cigarettes (2003)
Lost in Translation (2003)
The Royal Tenenbaums (2001)
Osmosis Jones (2001)
Speaking of Sex (2001)
Charlie's Angels (2000)
Cradle Will Rock (1999)
Rushmore (1998)
The Man Who Knew Too Little (1997)
Larger Than Life (1996)
Ed Wood (1994)
Mad Dog and Glory (1993)
What About Bob? (1991)
Ghostbusters II (1989)
Scrooged (1988)
The Razor's Edge (1984)
Ghost Busters (1984)
Tootsie (1982)
Stripes (1981)
Caddyshack (1980)
Where the Buffalo Roam (1980)



Filmska ekipa:


JIM JARMUSCH (scenarist in režiser)
Rodil se je v Ohiu, danes pa živi in ustvarja v New Yorku.

Filmografija (režiser):
Broken Flowers (2005)
Coffee and Cigarettes (2003)
Ten Minutes Older: The Trumpet (2002)
Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)
Year of the Horse (1997)
Dead Man (1995)
Coffee and Cigarettes III (1993)
Night on Earth (1991)
Mystery Train (1989)
Coffee and Cigarettes II (1989)
Down by Law (1986)
Coffee and Cigarettes (1986)
Stranger Than Paradise (1984)
The New World (1982)
Permanent Vacation (1980)

JAY RABINOWITZ (montažer)

Jay Rabinowitz z Jimom Jarmuschijem sodeluje od leta 1985, ko sta začela delati s filmom "Down by law". Od takrat naprej sodeluje pri vseh Jimovih filmskih projektih. Jay resnično ceni Jima in uživa v sodelovanju ter se pogosto sprašuje, kako mu uspeva prenašati njegov poseben odnos do dela. Verjetno pa je bolje, da nekatere stvari ostanejo nepojasnjene.

Strti Jarmusch?
Film Kava in cigarete v Kinodvoru
LIFFe zaključen
V KINU: december 2018
 Suspiria / Suspiria  Suspiria
(Suspiria)
6.12.2018
 Tisti čas leta / Den tid på året  Tisti čas leta
(Den tid på året)
20.12.2018


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Prihaja v kino
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

NAGRADNA IGRA

POVEZAVE



O NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT