Film pod zvezdami 2017 / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS NAGRADNA IGRA POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   četrtek, 23 maj 2019
sreda, 14. junij, 2017  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Film pod zvezdami 2017
Kino pod zvezdamiLetni kino na Ljubljanskem gradu, od 5. do 29. julija 2017.
Letošnji Film pod zvezdami, ki v soorganizaciji Mestnega kina Kinodvor in Ljubljanskega gradu znova poteka na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča, bo 5. julija odprla presunljiva, poetična animirana alegorija o večnem kroženju življenja, človekovi povezanosti z naravo ter globokih vezeh družine in ljubezni Rdeča želva (La Tortue rouge, 2016). Celovečerni animirani film je v edinstvenem minimalističnem slogu režiserja, animatorja in ilustratorja Michaëla Dudoka de Wita nastal v produkciji slovitega japonskega studia Ghibli. Še preden bodo obiskovalci zaplavali proti de Witovemu samotnemu tropskemu otoku, pa si bodo lahko ogledali predfilm režiserke in animatorke Špele Čadež, letošnje Župančičeve nagrajenke za dveletno ustvarjanje, ki nas bo ob odprtju počastila s svojo prisotnostjo. Njena Nočna ptica, ki je pred dnevi na zagrebškem festivalu animiranega filma Animafest prejela glavno nagrado, je najbolj nagrajevan slovenski film leta!

Kot vsako leto doslej spored Filma pod zvezdami tudi letos vključuje raznolik izbor kakovostnih filmov, ki so pustili močan pečat na pretekli kinematografski sezoni, poleg tega pa še pet predpremiernih oziroma premiernih filmskih projekcij: enega najtežje pričakovanih studijskih filmov leta, vojno dramo Dunkirk: Boj do zadnjega moža, Peugeotovo predpremiero filma Odiseja, epsko odo znanstveni radovednosti in filmski dokumentaristiki, s katero boste prekrižarili oceane in polovico stoletja v življenju oceanografa Jacquesa Cousteauja, Lady Macbeth (2016), drzen in svež filmski prvenec uveljavljenega gledališkega režiserja Williama Oldroyda, sodoben film noir, preoblečen v viktorijansko kostumsko dramo, zgodbo o nepričakovanem prijateljstvu med sirskim beguncem in finskim gostincem v filmu Druga stran upanja velemojstra absurdnega humorja Akija Kaurismäkija ter za tradicionalni zaključek Vikendovo predpremiero z najnovejšim filmom Emirja Kusturice Na mlečni poti.

Celoten program Filma pod zvezdami, ki bo potekal od 5. julija do 29. julija, najdete TUKAJ.

Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21.30. Predvajani bodo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi; pri filmih, katerih jezik ni angleški, pa bodo podnapisi tudi v angleščini. Cena vstopnice znaša 4,5 EUR, za predpremiere 5,5 EUR. Vstopnice gredo v prodajo danes – v sredo 14. junija (tudi v Kinodvoru)!

Več o FILM POD ZVEZDAMI
Cinemania group
Že v kinu - Ben se vrača
Že v kinu - 12 MOŽ
Ne zamudite v kinu - STAN IN OLIO
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Film ZELENA KNJIGA je prejel 3 OSKARJE
Že v kinu - ZELENA KNJIGA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA
Že v kinu - NA OBALI CHESIL
Že v kinu - MARY SHELLEY
Preko katerega medija največkrat iščete informacije o novih filmih

Internet.
TV.
Radio.
Revije in časopisi.
Predlog prijateljev.


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Prihaja v kino
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

NAGRADNA IGRA

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT